РЕТРО

Как да живея с 37 лева?

Само в ПИК
Как да живея с 37 лева?

Петър Москов може и да е министър, но да не забравя, че е лекар

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
11365
Коментари
7
Как да живея с 37 лева?

Аз съм жена на 74 години. Завършила съм само средно образование през 50-те години на миналия век. Искам да задам няколко въпроса: Какво е Хипократова клетва? В кой ВУЗ се полага? Кой я изпълнява?

През 2005 г. се явих на ТЕЛК. Тогава имах само диабет, стенокардия, пиелонефрит, епилепсия и глаукома. Заради глаукомата от ТЕЛК – Варна, ми дадоха 88, 99 % инвалидност. Сега, през март, се наложи да отида в Сливен вече за паркинсон, за инсулта, който прекарах през август 2014 г., и заради пораженията от 20-годишния диабет.

В Сливен бяха много „любезни” с мен. Даже не ми погледнаха документацията, но попитаха защо съм на инвалидна количка и защо от Варна са ми дали талкова висок процент инвалидност. Чак се зачудих дали, докато съм чакала пред кабинета, не съм си го написала сама този процент. В Сливен все пак ми дадоха 100 % инвалидност без чужда помощ и 31, 08 лева.

Мисля, че този процент – 100, не е толкова важен, тъй като това, което получавам, е обидно. Това ли е реформата на д-р Москов? Той може и да е министър, но да не забравя, че преди всичко е лекар.

Сега ще ви напиша и една проста аритметика за приходите и разходите ми за един месец. За прослужени 36 г. и 6 месеца взимам 184, 69 лв. Защото съм вдовица от 1994 г. – 72, 34 лв. Като се прибавят и парите от ТЕЛК, стават 288, 11 лв. Платила съм за памперси и тест ленти 68 лв. Токът ми е 92, 11 лв. Водата ми е 10, 20, телефонът – 7, 81. Така за храна ми остават 37 лева.

Написах всичко това не да се оплаквам и да бъда съжалявана, а с надеждата да го прочетат млади хора и да си направят сметката дали си заслужава да остават в България, където са обречени на живот в мизерия.

 

Йонка ДИНЕВА, Нова Загора

 

Напиши коментар »
(7)
1
ЦЕЛТА НА ТАКИВА ЕВТИНИ СТАТИЙКИ Е: ДА ИЗГОНЯТ МЛАДИТЕ, ТУК ДА УМОРЯТ СТАРИТЕ, И ДА СЕ ПОСЕЛЯТ АМЕРИКАНЦИ. ПРИРОДАТА Е ПРЕКРАСНА И МЛАДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ В БЪЛГАРИЯ. В ЧУЖБИНА СА КАТО ДЪРВО БЕЗ КОРЕН.
2
Укропщина!
3
това са кадрите на сдс винаги когато са на власт правят поразии бълг народ е обречен
4
За съжаление не си единствения случай.
5
Трябва да се спрат незабавно всички социални, детски и т.н. добавки на хора без основно образование!!! Така ще има пари за тези, които са учили и работили цял живот.
6
За прослужени 36 г. и 6 месеца взимам 184, 69 лв. АЗ ИМАМ 35 г стаж, 8 г.до пенсия и без работа от 3 г. И НИЩО НЕ ВЗИМАМ!!!
7
wh0cd62331 diflucan generic apcalis
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Инкасаторът звъни на вратата. Отваря му малко момченце. Инкасаторът: - Имате тук едни сметки за плащане... Хлапето се провиква към къщата: - Мамо, мамо, чичкото пак е дошъл за пари! Имаш ли да му платиш, или да излизам да си играя на двора?