РЕТРО

Как да живея с 37 лева?

Само в ПИК
Как да живея с 37 лева?

Петър Москов може и да е министър, но да не забравя, че е лекар

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
11767
Коментари
7
Как да живея с 37 лева?

Аз съм жена на 74 години. Завършила съм само средно образование през 50-те години на миналия век. Искам да задам няколко въпроса: Какво е Хипократова клетва? В кой ВУЗ се полага? Кой я изпълнява?

През 2005 г. се явих на ТЕЛК. Тогава имах само диабет, стенокардия, пиелонефрит, епилепсия и глаукома. Заради глаукомата от ТЕЛК – Варна, ми дадоха 88, 99 % инвалидност. Сега, през март, се наложи да отида в Сливен вече за паркинсон, за инсулта, който прекарах през август 2014 г., и заради пораженията от 20-годишния диабет.

В Сливен бяха много „любезни” с мен. Даже не ми погледнаха документацията, но попитаха защо съм на инвалидна количка и защо от Варна са ми дали талкова висок процент инвалидност. Чак се зачудих дали, докато съм чакала пред кабинета, не съм си го написала сама този процент. В Сливен все пак ми дадоха 100 % инвалидност без чужда помощ и 31, 08 лева.

Мисля, че този процент – 100, не е толкова важен, тъй като това, което получавам, е обидно. Това ли е реформата на д-р Москов? Той може и да е министър, но да не забравя, че преди всичко е лекар.

Сега ще ви напиша и една проста аритметика за приходите и разходите ми за един месец. За прослужени 36 г. и 6 месеца взимам 184, 69 лв. Защото съм вдовица от 1994 г. – 72, 34 лв. Като се прибавят и парите от ТЕЛК, стават 288, 11 лв. Платила съм за памперси и тест ленти 68 лв. Токът ми е 92, 11 лв. Водата ми е 10, 20, телефонът – 7, 81. Така за храна ми остават 37 лева.

Написах всичко това не да се оплаквам и да бъда съжалявана, а с надеждата да го прочетат млади хора и да си направят сметката дали си заслужава да остават в България, където са обречени на живот в мизерия.

 

Йонка ДИНЕВА, Нова Загора

 

Напиши коментар »
(7)
1
ЦЕЛТА НА ТАКИВА ЕВТИНИ СТАТИЙКИ Е: ДА ИЗГОНЯТ МЛАДИТЕ, ТУК ДА УМОРЯТ СТАРИТЕ, И ДА СЕ ПОСЕЛЯТ АМЕРИКАНЦИ. ПРИРОДАТА Е ПРЕКРАСНА И МЛАДИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ В БЪЛГАРИЯ. В ЧУЖБИНА СА КАТО ДЪРВО БЕЗ КОРЕН.
2
Укропщина!
3
това са кадрите на сдс винаги когато са на власт правят поразии бълг народ е обречен
4
За съжаление не си единствения случай.
5
Трябва да се спрат незабавно всички социални, детски и т.н. добавки на хора без основно образование!!! Така ще има пари за тези, които са учили и работили цял живот.
6
За прослужени 36 г. и 6 месеца взимам 184, 69 лв. АЗ ИМАМ 35 г стаж, 8 г.до пенсия и без работа от 3 г. И НИЩО НЕ ВЗИМАМ!!!
7
wh0cd62331 diflucan generic apcalis
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!