Как Пеевски удари Живков и Борисов. Или защо Реформатори и Зелени ще се провалят на изборите

ЧАС ПИК

Как Пеевски удари Живков и Борисов. Или защо Реформатори и Зелени ще се провалят на изборите

58360
на 11.04.2014
Как Пеевски удари Живков и Борисов. Или защо Реформатори и Зелени ще се провалят на изборите

Последвайте ни в Google News Showcase

Реформаторите и Зелените /със съпорта на „Протестна мрежа” , „Дансуитме”, кръга „Капитал”, „Ранобудните”, фондациите „Америка за България” и „Отворено общество”/ са пред поредния си изборен провал. Анкетите им дават между 1 и 3 процента, тоест – подкрепата е почти нулева.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Причината е ясна. Единственото послание, което отправят към избирателя в последните месеци, е…да съсипем Делян Пеевски и бизнеса му. Цялата им партийна активност минава през самодейно-бутафорни акции срещу Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева, през надомен лов на вещици.

Партия „Зелените” номинирала Пеевски за всичките 17 места в листата си за евродепутати. „Протестна мрежа” пък го номинирала за еврокомисар.

„Само по този начин Обединена Европа ще разбере в пълна степен причините за нашите летни тревоги и неволи, които скоро ще бъдат и техни!“, гласи съобщение на протестната организация.

Сайтът „Неновините” /нещо средно между „Стършел” и сценарен скеч на „Клуб НЛО” от 90-те/ съобщи, че структури на „България без цензура“ в Смолян издигнали Пеевски за евродепутат. По-късно обаче разбрали, че той все пак е издигнат от ДПС и го оттеглили. "Ние мислехме, че е нашо момче, поне такова впечатление имахме", било обяснението според „Неновините“.

Във Фейсбук се появи и фалшив профил на кандидата за евродепутат, наречен „Делян ЕвроПеевски“. Там бълват вицове, епиграми и сказки за Пеевски, на които биха могли да завидят двама други митологизирани персонажи от родната смехова култура – Тодор Живков и Бойко Борисов. /Дават ли си сметка изобщо каква реклама му правят? Наясно ли са, че така един ден и до президентския стол може да го докарат... Българите си обичаме героите от вицовете./

Хумор, сатира и забава. Песни и пляски на народите.

Някой да е чул от тези иначе интелигентни и будни момчета поне едно смислено послание? Някаква програма, идейна платформа? Да е чул или прочел визията им за бъдещето на България? Да е чул как ще се справят с младежката безработица, с рекордната смъртност, с инфлацията? Предвиждат ли пенсионна реформа, какво ще се случи със здравеопазването, което в момента предимно убива пациентите, вместо да ги лекува?

Кое е по-важно за народа ни днес – битката с Пеевски или битката с ЕРП-тата, с банковия картел и кожодерските лихви, с отровните стоки в хипермаркетите?

Да сте чули от устата на г-жа Кунева, г-н Радан Кънев, г- Петър Москов, г-н Асен Генов и съмишлениците им как ще се справят с ужасяващата битова престъпност? И защо ли си мълчат за олигархията – или според тях олигархията в България се изчерпва единствено с Делян Пеевски и майка му?

Мълчанието им значи само едно. То не е безкористно. То е платено от единия олигархически клан в ущърб на другия.

Българинът е дълго мамен, лъган, но на финала винаги проглежда за истината. И интуитивно усеща фалшивите пророци, за да ги накаже, поне следващия път…

Еднотипните, обсесионни, ирационално - анекдотични послания срещу Пеевски не могат да бъдат градивни. Особено ако се затлачват цяла година изгубено време. Хората търсят лидери, които да ги изведат от блатото, а не маниакални субекти, очевидно платени в хипер фиксацията си срещу един единствен човек.

Затова – докато повод за протести продължава да бъде Делян Пеевски, на улицата ще се събират едва по няколкостотин човека. И всичките ще се познават помежду си. Секта, след която мислещите не могат да тръгнат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК