Капан за наивници! Поредна измама с електромери

ЧАС ПИК

Капан за наивници! Поредна измама с електромери

138949
на 16.10.2013
Капан за наивници! Поредна измама с електромери
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нов капан за наивници набира популярност с наближаването на отоплителния сезон. С идването на студените месеци, в които в цялата страна се увеличава потреблението на електричество, започва масирана кампания за реклама на съмнителен уред, който да пести пари. Според неговите дистрибутори, той може да намали сметките с рекордните 75%.

Загадъчният уред, който притежава тези неподозирани качества, се продава чрез интернет магазин. От него на стойност 67 лева, с почти 30 лева отстъпка, всеки ден се изпращат по няколко устройства за цялата страна.

За да изглежда максимално убедителна търговията в страницата, на която се рекламира продуктът, са подредени десетки мнения на доволни клиенти, които са коментирали фантастичните му качества. Оказва се, че повечето от „доволните клиенти” изобщо не съществуват.

Самият уред изглежда съвсем семпло като електрически ароматизатор.

Поставен в контакта, трябва да оптимизира инсталацията на дома и да намали загубите на ток по веригата. Според гръмките реклами е разработен по нова, революционна енергоспестяваща технология, която действа на всички уреди, които предизвикат смущения в мрежата. Така се спестява електроенергия от климатици, хладилници, перални машини, прахосмукачки, телевизори, компютри, луминесцентно осветление, миялни машини, фризери, офис техника. Само от оптимизирането на пералнята разходите за нея намаляват с 34 %, убеждават дистрибуторите, а хладилникът и фурната могат да харчат от 30 до 22 % по-малко енергия. Дали обаче това е истина?

Според вече препатили потребители на продукта неговите високи и направо чудодейни качества са силно преувеличени. Той не само, че не пести никаква енергия, но и сам консумира по няколко киловата на месец, с което допълнително натоварва високите сметки на потребителите. Освен това създава предпоставки част от уредите в дома да бъдат повредени от включването му в инсталацията.

Всъщност от няколко години това революционно ново средство е сериозно компрометирано от неговите клиенти в Русия, САЩ и Китай, където най-често се търгува. Преди няколко години именно руснаците правят разкрития за продукта, след като почти всяко семейство в страната се сдобива с него, с надеждата да спести средства от отопление.

На техния пазар той се търгува за приблизителната сума от 75 долара, а обещанията са, че ще успее да икономиса между 5 % и 30 % от потреблението на енергия в дома.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК