Каракачанов за Ива Йорданова: Близнашки търси места за партийни функционери

ЧАС ПИК

Каракачанов за Ива Йорданова: Близнашки търси места за партийни функционери

9670
на 16.10.2014
Каракачанов за Ива Йорданова: Близнашки търси места за партийни функционери
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Не е добра практика на служебното правителство да търси места за назначаване на партийни функционери. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с назначаването на танцьорката Ива Йорданова, бивш високопоставен партиен функционер в България на гражданите, за зам.-директор на ДАБЧ от служебния премиер Георги Близнашки, предаде БГНЕС.

препоръчано

"Това не е добра практика от страна на служебното правителство. Защото агенцията за българите в чужбина изпълнява специфична функция. Аз не съм чел програмата на Движение България на гражданите по отношение на българите в чужбина, но мисля, че най-малкото, което е - министър-председателят трябваше да се съобрази с това каква политика ще се води спрямо българските общности в Македония, западните общности, западна Украйна, Молдова , а нека да включим тук и онези 2 милиона български емигранти, които също са част от българската диаспора", заяви Каракачанов.

"За съжаление тази порочна практика да се търсят места на партийни функционери продължава. Не познавам въпросната госпожа, не мога да говоря за нейните качества, но едно служебно правителство, което има мандат още няколко седмици не би трябвало толкова радикално да назначава кадри особено по такива деликатни теми, каквато е темата за българите в чужбина", подчерта Каракачанов. БГНЕС припомня, че Ива Йорданова, съветничка на вицепремиера Илияна Цанова, влиза в ръководството на Държавната агенция за българите в чужбина от днес със заповед на служебния премиер Георги Близнашки. В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца. Само преди ден - на 15 октомври по искане на Цанова бе освободен и.д. председателят на агенцията Йордан Янев.

Назначението на Ива Йорданова, която преди години стана известна с танцувалните си умения в "Шоуто на Слави", доведе и до разкритието, че съветничката по въпросите на българите в чужбина на служебния вицепремиер е станала причина лидерът на СДС Божидар Лукарски да подаде молба за развод.

В разгара на скандала служебният премиер Георги Близнашки защити Йорданова, заявявайки: Нашите жени са еманципирани и не може да ги върнем обратно в онези традиции от отминали времена. Аз лично ще я защитя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК