СВЕТЪТ ДНЕС

КНДР: ООН се превърна в послушен инструмент в ръцете на САЩ

Само в ПИК
КНДР: ООН се превърна в послушен инструмент в ръцете на САЩ
Автор: ПИК
Дата
Дата
1776
Коментари
0
КНДР: ООН се превърна в послушен инструмент в ръцете на САЩ

Режимът в Пхенян заклейми ООН заради одобрената от световната организация резолюция за правата на човека в Северна Корея. Нейното приемане бе наречено "позор за ООН, която послушно изпълнява исканията на Съединените щати", се казва в  съобщение на информационната агенция КЦТА, публикувано в пхенянските вестници, предаде ТАСС.

3-ият комитет на Общото събрание на ООН препоръча на 19 септември на Съвета за сигурност да повдигне въпроса за правата  на човека в КНДР пред Международния наказателен съд в Хага и да въведе "целенасочени санкции" против онези, които носят  отговорност за тяхното нарушаване. За резолюцията, подготвена от ЕС и Япония, гласуваха 111 страни членки на ООН. 19 страни,  сред тях Русия, Китай, Беларус, Куба и Сирия, гласуваха против, а 55 страни се въздържаха.

В КНДР смятат, че резолюцията, одобрена под натиска на САЩ, има за цел "за задуши народната република". В тези условия, подчертава КЦТА, Пхенян "ще укрепва своя военен потенциал с цел самоотбрана, за да гарантира надеждна защита на суверенитета и достойнството на страната и нацията", пише БТА.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Фучи една патрулка по улиците, а от дясната страна ченге се показало през прозореца и крещи: Синьо!... Синьо!... Синьо!... Един човек се чуди : Тоя защо вика така? Друг му отговаря: Защо, защо... бурканът им се е повредил..