БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Книжни шедьоври - без пари на Панаира в НДК

Само в ПИК
Книжни шедьоври - без пари на Панаира в НДК

Евгений Дайнов и Оливър Стоун са хитовете на фиестата

Автор: ПИК
Дата
Дата
10049
Коментари
4
Книжни шедьоври - без пари на Панаира в НДК

Всяка книга за малчугани на Деня на детето ще върви с подарък на щанда на издателство „Милениум” - № 52, на Пролетния базар на книгата, който започва на 28 май и ще завърши на 2 юни в НДК. Всички четива ще се продават със скандални отстъпки. Двама от авторите на издателството ще дават автографи на почитателите си на третия етаж в Двореца на културата. На 31 май Евгений Дайнов ще има среща с читателите си от 16,30 до 18,30 часа, а на 1 юни Недялко Йорданов ще посреща най-малките любители на четенето в късния празничен следобед.

С четири нови книги ще зарадва читателите „Милениум”. Превърналата се вече в тотален хит „Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)” на Евгений Дайнов ще може да се намери на щанда на издателството, въпреки че тиражът драстично намаля. В новото си произведение авторът прави дисекция на Бойко-Борисовия провал във властта и дава заявки за бъдещото развитие на политиката и страната.

Също толкова скандална е и книгата на режисьора Оливър Стоун „Премълчаваната история на САЩ”, която той написа заедно с историка Питър Кузник. В нея холивудското величие разкрива скритите аспекти от миналото на страната си. Неговият критичен разказ завършва с управлението на Барак Обама, чиито грешки и отстъпки от заявената първоначално политика са детайлно разгледани. Според Стоун настоящият президент на Щатите вместо да защити обикновените хора от експлоатацията на корпорациите, е застанал на страната на монополите. Режисьорът смята, че това е една от причините, които доведоха до задълбочаване на световната финансова криза.

Дебютният роман на един от най-интересните млади автори в Америка вече може да се прочете и на български. „Между дните” на Андрю Портър разказва за семейство, в което всеки четиримата му членове си има сериозни терзания. Историята проследява проблемите на родителите и последвалия развод и как това се отразява на порасналите им деца – син гей и дъщеря с неприятности със закона. Всяка глава е разказана от различен член на семейството.

Малките почитатели на поредицата на Бевърли Клиъри за Рамона Куимби ще се сдобият с нова книга за малката палавница – „Рамона завинаги”. В нея семейството й чака да се роди още едно дете. Момиченцето осъзнава, че вече няма да е най-малкото вкъщи и не е сигурно дали това ще му се отрази добре. За сестра му Бийзъс пък това е страхотна новина, защото тя си мечтае да се грижи за малкото същество след като се роди. И двете обаче смятат, че са достатъчно големи, за да стоят сами у дома след училище. Спечелват си правото, защото съвсем сами погребват умрялата им котка Пики. В семейството става все по-натоварено и защото баща им завършва колеж и си търси работа като преподавател.

„Рамона завинаги” е деветата книга от детската поредица на американската писателка Бевърли Клиъри, която излиза на български. Всичките ще могат да се намерят на щанд №52 на Пролетния базар на книгата на доста по-ниска цена.

Напиши коментар »
(4)
1
супер
2
Книгите са добри, ще ги видиме.
3
ДОБРА ВЕСТ ЗА ВСЕКИ КУЛТУРЕН ЧОВЕК. ОСОБЕНО Е ИНТЕРЕСЕН ОЛИВЪР СТОУН.
4
Непременно ще посетя панаира и ще си купя Дайнов и Оливър Стоун. Сериозни книги от сериозни хора.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари