КНСБ: Спешно да се увеличи минималната заплата

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

КНСБ: Спешно да се увеличи минималната заплата

4355
на 26.07.2013
КНСБ: Спешно да се увеличи минималната заплата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Има опасност българската икономика да изпадне в рецесия. Спешно трябва да бъде увеличена минималната работна заплата, за да може да се увеличи покупателната способност на работещите.  Това каза на пресконференция лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

препоръчано

"В последната година се забелязва увеличаване на работещите бедни. Увеличава се укриването на данъци", добави той. По думите на Димитров "икономиката посивява". Той съобщи, че издръжката на живот на един член от семейство с двама възрастни и две деца в края на юни е 563,63 лв. или общо за 4-членно семейство са необходими 2254 лв., за да посреща разходите си за храна, здравеопазване, образование, почивка спрямо средните български стандарти.

От думите на лидера на КНСБ стана ясно още, че за последните 4 г. издръжката на живот е нараснала със 17.3%, като по-силно изразен ръст се наблюдава при хранителните стоки - 20.9%. При нехранителните стоки ръстът е с 14.5%. Границата на бедност, базирана на потребителската кошница от 77 жизненоважни стоки и услуги, необходими за физическо оцеляване, достига 213, 90 лв.

Това е намаление с 1% спрямо миналата година. КНСБ предлага спешни социални мерки, които да увеличат доходите и да не стигне до социално напрежение през есента.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК