Когато нищо не е в състояние да извади колата ви от снега и калта: Пробвайте тези шипове (ВИДЕО)

ПИК TV

Когато нищо не е в състояние да извади колата ви от снега и калта: Пробвайте тези шипове (ВИДЕО)

83064
на 26.01.2017
Когато нищо не е в състояние да извади колата ви от снега и калта: Пробвайте тези шипове (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Чешкият автомобилен инженер Петър Грос разработи подвижни шипове за леки автомобили.

препоръчано

 

Устройството е призвано да подобри проходимостта на колата в сняг и кал. Особен плюс на устройството е в това, че то е леко и се монтира на гумите за няколко минути, само при необходимост.

 

Веднъж през зимата на студа ми се наложи да слагам вериги на колата. Бях в делови костюм с бяла риза и вратовръзка, затова проклех всичко, докато се въртях на калния път. След това в главата ми се роди идеята да облекча живота на хората в подобна ситуация, обясни Петър Грос.

 

Подвижните шипове IPG за автомобили представляват пластмасово устройство, което тежи около 6 кг и е закрепено към главината на колелото на водещата ос. При нужда по команда от безчичен пулт на всяко колело се появяват четири шипови елемента. 

На този етап устройството е адаптирано за гуми от 15 до 18 инча  и има всички необходими сертификати за използване в страни в Европа, САЩ и Канада. 

Скоро Петър Грос има намерение да създаде и аналогични подвижни шипове за товарни автомобили и автобуси. 

Превод: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юни - Телците да очакват материални придобивки, заядливи колеги пречат на Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО) САМО В ПИК! Диана Дамянова разкри подробности за охраната на политиците: Приятелка живее до дувара на Борисов, няма снайперисти. А защо пазят Атанас Атанасов, той е никой! (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК