РЕТРО

Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Само в ПИК
Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Защо забравяте за лагерите „Ени кьой”, „Гонда вода”, „Свети Кирик”

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
8060
Коментари
6
Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Господа управляващи, отразявайте историята справедливо. В национален ефир видяхме отбелязването на 65 г. от създаването на лагера на остров Персин край Белене. Словото на председателя на парламента Цецка Цачева, състрадателно към пострадалите в лагера, звучеше комично, защото бившият член на БКП, партиен секретар, получила образование и кариера при социализма, най-малкото трябваше да излива тъжни слова за жертвите. Просто е нехайно и обидно за тях.

Нищо лошо в отбелязването на тази дата, но би трябвало да се отбелязват и лагерите преди 9 септември 1944 г. – „Ени кьой”, „Гонда вода”, „Свети Кирик” – специално за интелектуалци, „Рибарица” до Тетевен. Списъкът става дълъг, като  се прибавят и лагерите за „спасените” евреи, подложени на истински терор – ограбване на магазините им, вечерен час и носене на жълти звезди. Похвално е, че те бяха спасени, но за сметка на хилядите евреи от Гърция, Македония и Сърбия, изпратени в лагерите на смъртта с български конвой и вагони на БДЖ. Лагерите бяха истински ад за опозицията от БРП, БЗНС „Александър Стамболийски”, „Пладне”, БРСДП – обединена, политическия кръг „Звено” и многобройни антифашисти. А запалените къщи, а отрязаните глави, разнасяни по площадите? Затова и на Мирната конференция в Париж на България не бе даден статут на участник в антихитлеристката коалиция.

Редно е да се отбележи, че в резултат на развихрилата се в страната престъпност в Белене бяха изпратени много криминално проявени, проститутки, мошеници. След 10 ноември 1989 г. те също кандидатстваха за обезщетения заедно с действително пострадалите от социалистическия режим.

 

Николай ДИМИТРОВ, Стара Загора   

Напиши коментар »
(6)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Страшно е, когато определяш нещо за нецензурно в името на жалко слагачество. Как се определя нещо за нецензурно, когато няма нецензурни слова. Просто всяко отрицателно мнение тук се таксува като нецензурно, евала на свалените гащи
3
Каква гавра с паметта на загиналите в Белене от комунистическия режим?! Комунистката -бивш партиен секретар Цецка Цачева от новата комунистическа партия ГЕРБ, да чете слово в Белене. Гнус!!!
4
Ей, наглеци, ако сега е "Време разделно", другия път. "СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ"! Фашисти ще ми говорят за гнус, изроди нещастни!
5
колонката вдясно ясно показва комунизъм или фашизъм искат българите
6
wh0cd512502 generic for propecia
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

- Липсва ми старата работа.
- Къде си работил преди?
- Никъде.