РЕТРО

Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Само в ПИК
Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Защо забравяте за лагерите „Ени кьой”, „Гонда вода”, „Свети Кирик”

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
7818
Коментари
6
Комично е Цецка Цачева да чете слово за Белене

Господа управляващи, отразявайте историята справедливо. В национален ефир видяхме отбелязването на 65 г. от създаването на лагера на остров Персин край Белене. Словото на председателя на парламента Цецка Цачева, състрадателно към пострадалите в лагера, звучеше комично, защото бившият член на БКП, партиен секретар, получила образование и кариера при социализма, най-малкото трябваше да излива тъжни слова за жертвите. Просто е нехайно и обидно за тях.

Нищо лошо в отбелязването на тази дата, но би трябвало да се отбелязват и лагерите преди 9 септември 1944 г. – „Ени кьой”, „Гонда вода”, „Свети Кирик” – специално за интелектуалци, „Рибарица” до Тетевен. Списъкът става дълъг, като  се прибавят и лагерите за „спасените” евреи, подложени на истински терор – ограбване на магазините им, вечерен час и носене на жълти звезди. Похвално е, че те бяха спасени, но за сметка на хилядите евреи от Гърция, Македония и Сърбия, изпратени в лагерите на смъртта с български конвой и вагони на БДЖ. Лагерите бяха истински ад за опозицията от БРП, БЗНС „Александър Стамболийски”, „Пладне”, БРСДП – обединена, политическия кръг „Звено” и многобройни антифашисти. А запалените къщи, а отрязаните глави, разнасяни по площадите? Затова и на Мирната конференция в Париж на България не бе даден статут на участник в антихитлеристката коалиция.

Редно е да се отбележи, че в резултат на развихрилата се в страната престъпност в Белене бяха изпратени много криминално проявени, проститутки, мошеници. След 10 ноември 1989 г. те също кандидатстваха за обезщетения заедно с действително пострадалите от социалистическия режим.

 

Николай ДИМИТРОВ, Стара Загора   

Напиши коментар »
(6)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Страшно е, когато определяш нещо за нецензурно в името на жалко слагачество. Как се определя нещо за нецензурно, когато няма нецензурни слова. Просто всяко отрицателно мнение тук се таксува като нецензурно, евала на свалените гащи
3
Каква гавра с паметта на загиналите в Белене от комунистическия режим?! Комунистката -бивш партиен секретар Цецка Цачева от новата комунистическа партия ГЕРБ, да чете слово в Белене. Гнус!!!
4
Ей, наглеци, ако сега е "Време разделно", другия път. "СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ"! Фашисти ще ми говорят за гнус, изроди нещастни!
5
колонката вдясно ясно показва комунизъм или фашизъм искат българите
6
wh0cd512502 generic for propecia
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Изпит за професионална пригодност в Н-то РПУ. Показват снимка на човек в профил. Задачата е да се отбележат особените белези. Влиза първият:
- Човекът е с едно ухо!
Влиза втория:
- Човекът е с едно ухо!
Третият:
- Този носи контактни лещи!
Проверяващият гледа в досието - вярно: 
- Браво! Как познахте?
- Ами, човекът е с едно ухо, как да сложи очила?