Контра! В Лейбъристката партия мнозинството иска оставане на Великобритания в единния пазар на Европейския съюз

Само в ПИК
Контра! В Лейбъристката партия мнозинството иска оставане на Великобритания в единния пазар на Европейския съюз
Автор: ПИК
Дата
Дата
1289
Коментари
1
Контра! В Лейбъристката партия мнозинството иска оставане на Великобритания в единния пазар на Европейския съюз

Според проучване, проведено сред членовете на Лейбъристката партия, над 80% от тях подкрепят оставането на Великобритания в единния пазар на Европейския съюз и в митническия съюз, съобщава  The Guardian, цитиран от Фокус.

Също така според изследването на „Съвета за икономически и социални проучвания“ повечето партийни членове искат провеждането на втори референдум.

Резултатите биха упражнили натиск върху председателя на партията Джереми Корбин и неговата позиция по Брекзит. Той е срещу оставането в единния пазар.

Според проучването повечето членове на Лейбъристката партия са настроени положително към Европейския съюз. 66% от членовете на партията смятат, че Великобритания трябва задължително да остане в единния пазар, като допълнителни 21% са „по-скоро за, отколкото против“ по въпроса.

Едва 4,2% от лейбъристите са на мнение, че Великобритания трябва да напусне единния пазар.

Същевременно 63% от допитаните смятат, че Великобритания трябва да остане в митническия съюз, 22,2% клонят към това, докато едва 2,4% са твърдо против.

Корбин, както и неговият министър по Брекзит в сянка Кеир Стармър са на мнение, че Великобритания трябва да напусне единния пазар, за да изпълни референдума за Брекзит.

 

Напиши коментар »
(1)
1
кретение
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

- Мамо, мамо, елхата гори.

- Не се казва елхата гори, а елхата свети.

- Ами добре, ама да знаеш, че и пердетата светят.