БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София

Само в ПИК
Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
1832
Коментари
1
Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София

София е домакин на регионална конференция по репродуктивно здраве на тема "Промоция на здраве и права, намаляване на здравните неравенства. Пътят към по-добро сексуално и репродуктивно здраве в Източна Европа и Централна Азия". Откриването е на 27 май, а началото ще даде заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов. Форумът ще продължи до 29 май.

Конференцията е посветена на намаляването на здравните неравенства и подобряване качеството на репродуктивното здраве. Организатори на събитието са МВнР, Министерството на здравеопазването и регионалният офис на УНФПА (Фонд на ООН за населението) за Източна и Централна Европа. Част от финансирането на конференцията в размер на 20 хиляди лв. се осигурява от българската страна от бюджета за политика за развитие в МВнР.

Целта на конференцията е да се представи развитието на политиките по репродуктивно здраве, да се привлекат подкрепа и инвестиции в тази посока, както ида се обмени опит за постигане на трансгранично сътрудничество в региона. Сред специалните гости на конференцията са Кейт Гилмор, която е заместник-изпълнителен директор на УНФПА и Хеймо Лааконен, директор на регионалния офис на УНФПА за Източна и Централна Европа. Лекторите са от УНИЦЕФ, Световната банка, здравни министри на страни от региона и други участници.

Напиши коментар »
(1)
1
Изхвърлени на вятъра пари
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Анани Явашев
Анани Явашев
актьор
Става на: 85 години
Николай Николаев (бате Николай)
Николай Николаев (бате Николай)
актьор
Става на: 77 години

- Как полицаят пие "средно кафе"?
- Нарежда три чашки една до друга и пие от средната.