БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София

Само в ПИК
Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
1955
Коментари
1
Конференция по репродуктивно здраве се провежда в София

София е домакин на регионална конференция по репродуктивно здраве на тема "Промоция на здраве и права, намаляване на здравните неравенства. Пътят към по-добро сексуално и репродуктивно здраве в Източна Европа и Централна Азия". Откриването е на 27 май, а началото ще даде заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов. Форумът ще продължи до 29 май.

Конференцията е посветена на намаляването на здравните неравенства и подобряване качеството на репродуктивното здраве. Организатори на събитието са МВнР, Министерството на здравеопазването и регионалният офис на УНФПА (Фонд на ООН за населението) за Източна и Централна Европа. Част от финансирането на конференцията в размер на 20 хиляди лв. се осигурява от българската страна от бюджета за политика за развитие в МВнР.

Целта на конференцията е да се представи развитието на политиките по репродуктивно здраве, да се привлекат подкрепа и инвестиции в тази посока, както ида се обмени опит за постигане на трансгранично сътрудничество в региона. Сред специалните гости на конференцията са Кейт Гилмор, която е заместник-изпълнителен директор на УНФПА и Хеймо Лааконен, директор на регионалния офис на УНФПА за Източна и Централна Европа. Лекторите са от УНИЦЕФ, Световната банка, здравни министри на страни от региона и други участници.

Напиши коментар »
(1)
1
Изхвърлени на вятъра пари
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.