Конфискуват имоти от общински шеф в Каварна

ГОРЕЩО

Конфискуват имоти от общински шеф в Каварна

5850
на 01.12.2014
Конфискуват имоти от общински шеф в Каварна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Добричкия окръжен съд иск за отнемане на имоти за 4 257 488 лв. от инж. Десислав Костов, директор на дирекция "Териториално и селищно устройство" в община Каварна.

препоръчано

През септември 2011 г. той беше арестуван, заедно с главния архитект на общината Юлиян Илиев и бившия служител Деян Дечков по разследване за престъпления по служба. Първоначално Десислав Костов бе отстранен от длъжност, но по-късно бе възстановен на работа.

Обезпеченото имущество на Десислав Костов и съпругата му е на стойност 4 257 488 лв. То включва три луксозни апартамента във Варна и голям брой земеделски земи, дворни места и луксозен имот в Каварна.

В иска за отнемане пред Добричкия окръжен съд се претендират и суми по множество банкови сметки, както и намерените в таен сейф в дома на Костов средства в различни валути с левова равностойност 455 756 лв.

По-рано КОНПИ внесе в Добричкия окръжен съд и искове за отнемане на имоти от другите двама бивши общински служители от Каварна – арх. Юлиян Илиев и Деян Дечков.

Сумата, която се претендира в исковете за отнемане срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери, е 4 690 825 лв. Искът за отнемане срещу Деян Дечков е на стойност 741 491 лв.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК