Косово оттегля кандидатурата си за членство в ЮНЕСКО и Интерпол

Само в ПИК
Косово оттегля кандидатурата си за членство в ЮНЕСКО и Интерпол
Автор: ПИК
Дата
Дата
1825
Коментари
0
Косово оттегля кандидатурата си за членство в ЮНЕСКО и Интерпол

Външното министерство на Косово излезе с официално изявление, в което обясни причините за решението страната да не кандидатства за членство в ЮНЕСКО и в други международни организации, предаде Gazeta Express, цитирани от Фокус.

Според министерството, решението да не се кандидатства е било направено в координация с Европейския съюз и САЩ.

„Министерството на външните работи иска да уведоми обществото относно членството на Косово в регионалните, континенталните и световните организации, а именно ООН и агенциите му, които остават приоритет за Косово – се посочва в изявлението. -  Косово е член на повече от 60 регионални, континентални и световни организации и всяка процедура за кандидатстване се прави при пълната и близка координация със съюзниците на Косово, а именно САЩ и ЕС“.

Според външното министерство „прагматичното отлагане на членството на Косово в Интерпол и в ЮНЕСКО е напълно подкрепено и координирано със САЩ.

„МВнР поема ангажимент тези действия да допринесат за засилването на международните позиции на Косово“, сочи институцията.

Още по темата
Сръбски министър не иска Косово да стане член на ЮНЕСКО и Интерпол
Часовник
20:21
Властите в Македония могат да водят собствена политика в страната си, но трябва да знаят, че за Сърбия е много важно Косово да не стане член на ЮНЕСКО и Интерпол, каза сръбският министър на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.