Косовското правителство падна след вот на недоверие

СВЕТЪТ ДНЕС

Косовското правителство падна след вот на недоверие

4271
на 26.03.2020
Косовското правителство падна след вот на недоверие
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството на Косово с премиер Албин Курти от движение "Самоопределение" загуби вота на недоверие, иницииран от неговия коалиционен партньор "Демократическа лига на Косово" (ДЛК) и така ще бъде заменено от временен кабинет на фона на разрастващата се в страната криза около коронавируса, пише прищинското издание Gazeta Express, цитирано от агенция "Фокус".

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Вотът беше предизвикан от решението на премиера Албин Курти да уволни вътрешния си министър Агим Велиу от ДСК, който разкритикува отказа на премиера да обяви извънредно положение заради пандемията от новия коронавирус.

Депутатите в Косово свалиха правителството на Курти в късните часове на 25 март, след успешен вот на недоверие, гласуван в извънредно пленарно заседание. Той беше подкрепен от 82 депутати в 120-местния парламент, 32 гласуваха „против", а един се въздържа. Правителството просъществува за по-малко от два месеца, след като премиера встъпи в длъжност на 3 февруари 2020 г. Курти все пак ще остане временен министър-председател, докато не бъде формирано ново правителство.

Водещата формация в управляващата коалиция - движение „Самоопределение" има срок от 15 дни да предложи нов кандидат за премиер.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК