БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Край на безработицата в Северозапада! Има 500 свободни работни места във Видин

Само в ПИК
Край на безработицата в Северозапада! Има 500 свободни работни места във Видин
Автор: ПИК
Дата
Дата
2903
Коментари
2
Край на безработицата в Северозапада! Има 500 свободни работни места във Видин

Петстотин работни места за шивачки в предприятие във Видин остават незаети, въпреки че безработицата в региона е двойно над средната за страната, съобщава БНТ.

В шивашка фирма, в която от година и половина не могат да попълнят персонала, твърдят, че осигуряват възможно най-добрите условия за труд. Шивачки казват, че работата им изисква сръчност, а възнагражденията в бранша са сред най-ниските.

110 души работят в предприятие за производство на мъжки ризи във Видин. Търсят още 500, за да поемат повече поръчки.

Според персонала, причината за липсата на интерес към обявените работни места, са ниските възнаграждения в бранша. За да получат по-добро заплащане, са нужни сръчност и умения.

Инвеститорите казват, че искат да запазят бизнеса си във Видин. Търсят начин да помогнат на тях, както и на безработни, да си намерят работа.

От общината са готови са да променят транспортната схема, за да има за работниците удобен превоз до предприятието.

Още по темата
Евростат: Франция, България и Гърция са първенци по трайна безработица
Часовник
21:40
По данни на „Евростат“ хората, останали без работа за повече от една година, спадащи към групата на дългосрочните безработни, съставят средно 46,6% от общия брой трудово неустроени в...
Напиши коментар »
(2)
1
Ей вие от ПИК се насрахте да пишете глупости. Работници има, но заплатите са ниски. Работодателите да се коригират малко или не толкова малко. Като не им се дават пари да ходят в Индия.. Пазар на труда като всеки друг.
2
Някой знае ли,колко пари взима една шивачка?Точно 36лв.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Съвременната философска трактовка на проблема с яйцето и кокошката може да се сведе към въпроса: “Дали кокошките се размножават посредством снасяне на яйца или яйцата се размножават посредством излюпване на кокошки”?