Край с комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи

ЧАС ПИК

Край с комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи

11121
на 29.02.2016
Край с комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България ще бъде заличена тази седмица, споделиха източници от ГЕРБ.

препоръчано

През последните два дни председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е възложил на шефа на въпросната временна комисия Валентин Радев да направи консултации със съответните институции, които трябва да вземат отношение по работата й. Цветанов е инициирал разговори за разформироването на комисията и с останалите политически партии в Народното събрание.

Преди дни самията Цветанов заяви, че тази комисия не е правилна. "Може би не е необходимо да има такава специализирана комисия, която да бъде формирана в парламента", отбелязал специално Цветанов по време на двудневния форум на ГЕРБ в Сандански. 

"Може би се подведохме малко повече по медийните публикации, които бяха с определени персонални насочености към партии, формации. Смятам, че би могло да се вземе разумно решение, защото в никакъв случай не трябва да застрашаваме двустранните отношения България-Турция, България-Русия".

"Нищо добро няма да произлезе от комисията", отбеляза Борисов. И препоръча на Цветанов и депутатите от ГЕРБ да помислят по казуса.

"Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия", заяви Борисов. Той припомни, че Руската федерация направи "голям завой по темата с туризма". Руските туроператори се пренасочват в момента да работят у нас, като само за Бургас заявките им са с 67% повече от миналата година. Турция пък не реагира остро за загражденията по границата, които правим, за да се справим с мигрантската вълна.

Както вече стана ясно, София и Москва размениха остри изявления заради комисията. Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова определи създадената комисия като нелепа, а наименованието й - като абсурдно. От турското дипломатическо представителство у нас също определиха създаването й като "инициатива с политически мотиви".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията Исторически парк изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Комисията "Исторически парк" изслушва министър Калин Стоянов (СНИМКИ/НА ЖИВО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК