Красьо Черния стоял зад студентите на Христо Стоичков

ЧАС ПИК

Красьо Черния стоял зад студентите на Христо Стоичков

51202
на 28.03.2013
Красьо Черния стоял зад студентите на Христо Стоичков

Последвайте ни в Google News Showcase

Зад бутафорния студентски протест, оглавен от Христо Стоичков стоят депутат от ГЕРБ Емил Димитров и Красьо Черния. Това стана ясно днес от думите на председателя на Сдружението за европейското качество във висшето образование Калин Костов.

препоръчано

Той представи доказателства, че лидерът на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев, ръководил срещата в зала "Армеец" миналата събота, е продукт на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов и на члена на настоятелството на академията Емил Димитров, по изветен като Емо Фаса.

Според него Емил Димитров е в конфликт на интереси, тъй като е член на ГЕРБ, а университетите са деполитизирани по закон. "Г-н Емил Димитров лобираше за 500 хил. лв. от Фонда "Научни изследвания" за стопанската акадения, а НПСС застана зад министър Игнатов, за който инспекторатът на Министерския съвет доказа, че е допуснал нарушения във фонда", каза Калин Костов. 

Калин Костов обяви, че е бил преподавател на Ангел Георгиев. Шефът на НПСС дори се е дипломирал като докторант заедно с небезизвестния лобист на съдебната система Красимир Георгиев - Красю Черния през 2008 г.  "Темите на дисертациите им са идентични, има подозрение за плагиатство", твърди Калин Костов. 

Двамата са студенти на Величко Адамов като фирмите на Черния са замесени в далаверите на академията, където правили ремонт на студентските общежития в Свищов. Като шеф на студентския съвет на академията Ангел Георгиев фактически помогнал на Величко  Адамов, да бъде избран за ректор. "Студентският глас на Ангел Георгиев го направи ректор", твърди Калин Костов.

Според него Адамов на няколко пъти се срещал с бившия вицпремиер Цветан Цветанов, който ходел в Свищов - ексминистърът е депутат от Великотърновския избирателен район. Именно протекциите на висшето ръководство на ГЕРБ е причината, заради която четвърта година поред "няма никакво движение, по делата за злоупотреби в академията в Свищов".

От сдружението на Калин Костов искат лично главният прокурор Сотир Цацаров, както и лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се произнесат дали подкрепят ректора на академията в Свищов или искат да се разграничат. "Засега е по-скоро първото. В интернет има снимки на това, как е прегръщан от Бойко Борисов и Цветан Цветанов", казва той. Според  Калин Костов това обяснява защо от почти 4 години "няма никакво движение" по делата срещу Величко Адамов. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор с нови подробности за катастрофата с Кирил Петков - до два месеца става ясно има ли превишена скорост на колата на НСО (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК