Кремъл се гаври: Разследването за Путин ни разочарова! Очаквахме повече

ЧАС ПИК

Кремъл се гаври: Разследването за Путин ни разочарова! Очаквахме повече

27568
на 04.04.2016
Кремъл се гаври: Разследването за Путин ни разочарова! Очаквахме повече
Автор:   ПИК

Официален Кремъл се изгаври с публикациите, намесващи Путин в "Панамските досиета". Разочаровани сме от качеството на журналистическата работа, заяви говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков, съобщава Лента.ру.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Продължават информационните упражнения по отношения на президента. Ние ги очаквахме. Даже ги анонсирахме. Тези опити продължават. Признавам, че очаквахме по-сериозна работа като краен резултат от този журналистически консорциум", каза Песков.

Въпреки това говорителят беше категоричен, че работата в тази насока е „неефективна“ и е малко вероятно да има негативно влияние заради своето ниско качество. Той също така посочи, че в тези разкрития няма нищо ново и конкретно срещу руския държавен глава, като според него разследващите журналисти, които са работили по разследването, са получили помощ от бивши кадри на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ).

В публикуваната информация няма „нищо конкретно, нищо ново, липсват детайли, всичко останало се състои от аргументи и спекулации“, заяви Песков.

Според говорителя на Кремъл авторите на разследването също така са си измисляли и са фалшифицирали информация за обкръжението на Путин. По тази причина в администрацията на президента по никакъв начин не виждат необходимост да отговарят на такива публикации.

Песков заяви още, че Путин има много приятели по света и в Русия и в това число влиза и споменатият в разследването музикант Сергей Ролдугин. Неговото име изплува в разследването, според което той е направил милиони от съмнителни сделки. „И Ролдугин, и много други хора от най-различни сфери и занимания, продължават да остават приятели на Путин“, посочи той.

От Кремъл също така си обясняват този вид публикации срещу държавния глава с високите нива на „путинофобия“, посочи още Песков. Той също така свърза и излизането на подобен вид информация с необходимостта да се омаловажат позитивите от успехите на Русия в Сирия. „Спомняте си ситуацията с Палмира - стратегическият обрат на ситуацията в Сирия при поддръжката на Русия е очевиден успех. Той фигурираше информационно малко (в чуждестранната преса – бел. ТАСС), има определена тенденция на заглушаване“, допълни Песков.

В неделя Международният консорциум по разследваща журналистика, базиран във Вашингтон, публикува 11,5 млн. документи с данни за офшорни сметки на редица настоящи и бивши лидери. Публикациите се основават на изтекла информация на панамската компания „Мосак Фонсека”,която осигурява правна помощ при регистрацията на фирми в офшорни зони.

Изтеклите документи съдържат информация и материали за бившия египетски президент Хосни Мубарак, бившия либийски лидер Муамар Кадафи, сирийския президент Башар Асад, украинския президент Петро Порошенко и много други.

По време на своята пресконференция Песков също така посочи, че ситуацията в Нагорни Карабах създава сериозни притеснение в Кремъл, като Русия призовава Армения и Азербайджан да се върнат към режима на прекратяване на огъня. „Знаете, че се предприемат енергични усилия, както по линията Русия – Ераван – Баку, така и по линията на съответните международни организации“, посочи той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК