Кръгът "Цветан Василев" стреля по Кристалина

АВТОРСКИ НОВИНИ

Кръгът "Цветан Василев" стреля по Кристалина

38729
на 02.03.2013
Кръгът Цветан Василев стреля по Кристалина
Автор:   ПИК

Моника Йосифова засечена в офиса на Делян Пеевски

Олигархическият кръг на банкера Цветан Василев, стопанисващ повечето български вестници, даде команда "огън" по президента Росен Плевнелиев и еврокомисарката Кристалина Георгиева. Фронтмени на атаката са повратливият депутат Яне Янев /довчерашен храненик на Алексей Петров/ и "журналистът" Николай Бареков. Двамата се надпреварват да хулят Плевнелиев и бълват интриги срещу Кристалина, която спрягат за евентуален служебен премиер. Върхът на акцията е днешният брой на жълтото издание "Всеки ден", контролирано от Цветан Василев. Челното заглавие гласи "Кристалинка с 50 бона заплата", като представката "Кри" е зачеркната, за да се внуши алюзия със съветския диктатор "Сталин" - "Сталинка"! Текстът гърми, че Кристалина Георгиева, подозирана за идеен мотор на кръга около президента Плевнелиев, боса на "Капитал" Иво Прокопиев и шефа на "Софарма" Огнян Донев, се разписвала срещу тлъста сума в Еврокомисията. Сякаш че това не е широко известно и по някакъв начин касае днешните български тегоби. [caption id="attachment_56668" align="alignleft" width="380"] Бареков, Пеевски и Цветан Василев се забавляват на рожденния ден на Тошо Тошев.[/caption] "Да кажат първо защо техният служител Николай Бареков взима по-висока заплата и от Кристалина - 60 бона", апелират масово в социалните мрежи. Твърди се, че банкерът Цветан Василев е изпаднал в яростна самоотбрана и се плаши от бъдещи прокурорски проверки, разчепкващи приватизацията на "Булгартабак" и БТК, както и начина, по който е придобил десетки печатни и електронни медии, както и фирми за разпространение на вестници. Василев се боял, че ще стане мишена на разследване, ако в изпълнителната власт попаднат персони от обкръжението на Кристалина Георгиева, Донев и Иво Прокопиев. Именно кръгът "Цветан Василев" подклажда общественото напрежение срещу президента Плевнелиев, убедени са политически коментатори. В същото време банкерът е в конфликт и с премиера в оставка Бойко Борисов, който през последните месеци най-после започна да вади държавните средства, складирани в банката на Василев - Корпоративна търговска. Сега Цветан Василев и неговото протеже в медиите - депутата от ДПС Делян Пеевски, стрелят срещу довчерашните си покровители от ГЕРБ - Борисов и Плевнелиев, в отчаян опит да отърват кожата и да не попаднат във фокуса на правосъдието. [caption id="attachment_56670" align="alignleft" width="450"] Кристалина Георгиева.[/caption] Василев и Пеевски се надявали на "чадър" от страна на приближените си прокурори в Софийска градска прокуратура, които ги пазят през мандатите на вече две правителства. Разчитали и на близките си контакти със съпругата на опозиционния лидер Сергей Станишев - Моника Йосифова, която често може да бъде засечена в офиса на Делян Пеевски на столичната улица "Бачо Киро".
препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК