Кунева: Няма живот за България без ЕС

Политика

Кунева: Няма живот за България без ЕС

8556
на 05.06.2017
Кунева: Няма живот за България без ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Влизането на България в Шенген трябва да бъде политически приоритет и ще покаже, че държавата ни функционира добре, заяви на форума „Европа отново на път" бившият премиер Меглена Кунева.

препоръчано

Според нея България има възможност по време на председателството на Съвета на Европейския съюз да влияе сериозно върху политиката на Съюза и имаме шансът да покажем, че можем да предлагаме решения.

"Ако си изясним как ние българите виждаме Европа, означава че даваме шанс на ЕС. За мен Европейският съюз е единствената форма на живот - за нас като държава, така и за всеки един българин. Това е единственият съюз, който е създаден с цел мир. Изключително е, че можем да председателстваме точно този съюз и да, той може да бъде по-добър и по-динамичен", каза още Кунева.

Според нея при кохезинната политика трябва да се говори не само за икономическо или социално изравняване, а за изравняване на качеството на образованието и възможностите в държавите от ЕС.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 май - възможни финансови загуби за Телците, непредвидени трудности за Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК