Къде останаха радетелите за спасението на Локомотив (София)?! Защо един човек трябва да се бори като Дон Кихот за съществуването на близо 100-годишен клуб?

ЧАС ПИК

Къде останаха радетелите за спасението на Локомотив (София)?! Защо един човек трябва да се бори като Дон Кихот за съществуването на близо 100-годишен клуб?

28291
на 02.03.2016
Къде останаха радетелите за спасението на Локомотив (София)?! Защо един човек трябва да се бори като Дон Кихот за съществуването на близо 100-годишен клуб?

Последвайте ни в Google News Showcase

Много хора се вричат в любов на Локомотив (София). Славният клуб обаче в момента се подвизава в аматьорските дивизии на българското първенство и е принуден да рита по села и паланки. Защо това трябва да бъде съдбата на един близо 100-годишен клуб с велика история и традиции? И трябва ли да бъде...?

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Къде са сега локомотивците от бизнеса, които да се опитат да възродят от пепелта "железничарите"? Къде са финансовите благодетели, ориентирани към бизнес средите? Ами спонсорите, големите фирми, концерните, позиционирани в и около "Надежда"?. 

Отсъстват. Липсват. Не помагат.

Един човек се бори като тигър с всичко възможно, за да продължи съществуването си един от най-старите столични тимове. Дългогодишният вицепрезидент на Локо (Сф) Иван Василев в момента е единственият човек, заел се с мисията Локомотив.

Защото му пука и защото осъзнава колко ценен е този отбор за всички.

Но за съжаление никой не се отзовава за помощ, а такава определено му е нужна. Нужна е, за да видим отново "червено-черните" в елита. Там, където им е мястото. Този човек всеки ден дава огромни пари от собствения си джоб, бори се с препятствията, прескача стени, пробива прегради с една единствена мисъл - да бъде възроден любимият на хиляди отбор от "Надежда".

Василев е човекът, който с лични пари прави ремонт на стадион "Надежда", който беше в окаяно състояние. Построи помощни игрища, а до скоро издържаше сам и детско-юношеската школа. Школа, която през годините е вадила стотици талантливи деца.

Той върна от моргата идеята Локомотив. И в момента я отстоява със зъби и нокти. Но сам е обречен на почти сигурен провал.

Бизнесменът реално не притежава дори процент от стадиона, който е държавен. В община "Надежда", която е една от най-големите софийски, са позиционирани стотици дружества с огромни приходи. Но никой не го бръсне. Не желае да помогне. Концерни като "Хюндай", "Софарма", "Арома" са там, а всъщност все едно ги няма.

Единствената надежда за момента е, че успя да се намери спонсор за детско-юношеската школа в лицето на "Актавис". Това добре, а оттам насетне?

Заговори се и за създаване на Висша лига. Самият Василев призна преди няколко дни на пресконференция, че не може сам да издържа отбора и при това положение, Локо (Сф) няма да успее да участва в проекта. 

"Ние се захванахме с трудната задача от любов към клуба и любов към децата". Това са думи на финансовия благодетел на "железничарите" от преди няколко дни. 

Любов към децата. Ами не са ли те най-важното? По-добре ли ще бъде хилядите кадърни български момчета да започват да се пропиват от малки. Да опитват от изкушенията на живота, които да ги провалят. Да деградират по столичните дискотеки и да развратничат, каквато е модата днес.

Не, но за съжаление, явно един единствен човек осъзнава това. Но той ще продължи да се бие за своя клуб.

Да, битките ще са тежки, но ще си заслужава.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК