СВЕТЪТ ДНЕС

Лагард: МВФ трябва да помага на губещите от глобализацията

Само в ПИК
Лагард: МВФ трябва да помага на губещите от глобализацията
Автор: ПИК
Дата
Дата
1222
Коментари
0
Лагард: МВФ трябва да помага на губещите от глобализацията

Международният валутен фонд трябва да обръща повече внимание на "губещите" от бързоразвиващата се глобализация. Това заяви ръководителката на организацията Кристин Лагард в ексклузивно интервю за АФП.

„Глобализацията води до много позитиви и е извела много хора от бедност, но наравно с това е произвела много загубили – хора, останали без работа заради по-евтино производствено звено. На загубилите трябва да се помогне и МВФ ще продължи да обръща внимание на теми като огромните неравенства, овластяването на жените, климатичните промени и корупцията”, заяви още Лагард.

В друга част от интервюто, шефката на МВФ прогнозира, че излизането на Великобритания от ЕС няма да доведе до глобална рецесия. От този месец започва вторият 5-годишен мандат на бившия френски финансов министър начело на организацията.

Още по темата
Лагард: Рисковете пред световната икономика нарастват
Часовник
10:17
Управляващият директор на МВФ Кристин Лагард призова за по-силни действия от страна на отделните правителства в подкрепа на растежа и предупреди, че ще има нарастване на рисковете пред световната...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Съвременната философска трактовка на проблема с яйцето и кокошката може да се сведе към въпроса: “Дали кокошките се размножават посредством снасяне на яйца или яйцата се размножават посредством излюпване на кокошки”?