Легендарната Алис Крайчева издъхна в страшни мъки

Само в ПИК
Легендарната Алис Крайчева издъхна в страшни мъки
Дата
Дата
12267
Коментари
1
Легендарната Алис Крайчева издъхна в страшни мъки

Алис Крайчева не се оказа достатъчно силна да пребори рака и коварната болест днес сутринта взе живота й. Легендарната журналистка на БНТ цели 2 години водеше неравна битка със злокачествено образувание на панкреаса, но в ранните часове на 23 септември от Военна болница съобщиха, че тя е издъхнала.

Журналистката била приета в клиниката преди няколко дни след като състоянието й рязко се е влошило. Лекарите положили всички усилия да овладеят за пореден път кризата, но тя била твърде изтощена.

„Последните месеци бяха трудни за нея, мъките й бяха страшни, но до последно не се отказваше и не спря и да работи. Явно вече не е имала никакви сили за борба. Мир на праха й”, коментираха опечалени нейни колеги от националната телевизия, където Алис Крайчева извървя почти целия си професионален път. 

Пробива там след като е вече омъжена и има едно дете. На 19 години е избрана за престижната тогава позиция – манекенка към тогавашния Център за нови стоки и мода. Там добива самочувствие и започва да мечтае за работа в медиите. След като завършва българска филология, 3 години е на щат в Радио „София”, а през 1981 г. успява да заеме мястото на репортер в отдел информация на държавната телевизия. Оттам преминава към екипа на предаването „Събота, късен следобед”, където моментално става популярна и се превръща в модел за подражание на българските зрителки по онова време.

Доказала се на екран, Крайчева получава и собствени рубрики, и в годините е автор и водещ на много модни предавания, работи с покойния вече Александър Авджиев в сутрешния блок на БНТ „Добро утро”. От 2002 до 2004 г. заедно с него са отговорни редактори на „Денят започва” по националната медия, но през 2011 г. и двамата са уволнени. Краят на ерата БНТ белязва пагубно живота и на Алис, и на колегата й. Авджиев се помина през февруари 2012 г. от рак, а днес коварната болест довърши и Крайчева.

Напиши коментар »
(1)
1
Боже,четейки писаното тук,се отвратих от професията ,журналист!!Лека и пръст на жената!Глупаци,наричащи се журналя,уважавайте човешкият живот!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"