Вход
София
Времето в София 24 o C

Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг

Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг

на 13.03.2017
5008
22
Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг
Автор: ПИК
13.03.2017
22
5008

Шефът на Коминтерна бил похотливец, пияница и пушач

Българските комунисти Георги Димитров, Благой Попов и Васил Танев са арестувани на 9 март 1933 г. Те са обвинени за подпалването на Райхстага. Историята е безспорно известна и силно лустросаният й вариант става повод за литературни текстове, драматизации и екранизации. Според проф. Милен Семков обаче има и факти, от които широката аудитория е съзнателно дистанцирана и би настръхнала. Сигурно защото те характеризират Димитров като похотливец, пияница и страстен пушач. Дали е така?!

Категорично ясно е, че Георги Димитров няма нищо общо с пожара. Този пожар обаче е бил необходим, за да се удари Ваймарската република и да се отменят демократичните членове от Конституцията й. Така Хитлер би могъл по-лесно да създаде своята националсоциалистическа система.

Пожарът е предлог за всичко това, което прави Хитлер. Но Георги Димитров е прав, защото има непоклатимо алиби, а съдът все още не е нацистки. Димитров е арестуван случайно. Имал е любовница и я е издържал заедно с двете й дъщери. Когато пламва пожарът на 27 февруари 1933 г., той е на път във влака от Мюнхен към Берлин. В купето хваща за любовница една 27-годишна германка. И на другия ден си урежда среща с нея.

Да, когато започва ловът на комунисти, на социалдемократи и на антинацисти, той си прави любовна среща. А още когато Хитлер идва на власт, от Коминтерна са му наредили незабавно да ликвидира бюрото на западноевропейските комунисти там. Неговият секретар е евреин. Той бяга заедно с документацията.

Георги Димитров обаче не иска да напусне заради любовницата си. За нея той е Рудолф Хедигер, швейцарски журналист. Понеже в Швейцария не говорят много добре немски, жената не може да направи разлика. И той не напуска. В този момент идват Благой Попов и Васил Танев. (Танев е бил Хаджитанев, но „хаджи“ било антикомунистическо, а член на политбюро не можел да бъде хаджия.) И си правят среща с Георги Димитров. В този момент пък вече са публикували снимка на онзи нещастник – Ван дер Любе – бивш холандски комунист. Хващат го като мюре и го набутват в Райхстага, за да подпали пленарната зала, която му е подготвена от хората на Гьоринг и от президентския дворец.

Гьоринг е президент на Райхстага в този момент. Та Любе е там като мюре, но са му публикували снимката. Несъмнено има някакво външно сходство между него и секретаря на Георги Димитров, който е изчезнал. И понеже секретарят и Георги Димитров са ходили заедно в един ресторант, келнерът нацист прави заключение, че е виждал Георги Димитров с подпалвача на Райхстага. Обажда се и само след няколко минути пристига полиция, която ги арестува – Димитров, Попов и Танев. И започва процесът.

Известно е как се развиват нататък събитията. По-малко популярна е случката, когато главният прокурор Вернер довежда любовницата на Георги Димитров на очна ставка. В хода на разследването я пита: „Вие прелюбодействали ли сте?“. Тя започва да плаче, а Георги Димитров мълчи. Вернер настоява: „Вие прелюбодействали ли сте?“. Тогава Димитров скача без никакво разрешение на председателя на съда и казва: „Аз веднъж завинаги трябва да кажа, че нито съм хомосексуалист, нито съм импотентен, а съм напълно нормален мъж!“.

Представете си как звучи това „нито съм хомосексуалист“. То е пряко насочено срещу щурмовите отряди. А „нито съм импотентен“ - пряко срещу Хитлер. „Аз съм напълно нормален мъж“ - тоест аз съм я употребил сексуално тази лека жена и какво от това? Какво общо има това с политиката?

Това е моментът, в който Георги Димитров придобива световна известност. Западните станции, кореспонденти и агенции, които единствено са допуснати до процеса, започват да пишат за него с друго чувство.

Всъщност голямата фалшификация, която е направил Георги Димитров, е по-късна. Всички са чели как той бил казал на Лайпцигския процес в заключителната си реч: „И ще кажем ние като старика Галилей - колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на социализма и комунизма. И в Германия, и в целия свят“. Но това нещо Георги Димитров го дописва, когато се връща в Съветския съюз. Прави го върху стенограмата, която се връчва на обвиняемите в края на процеса, твърди Семов.

И колелото наистина продължава да се върти сигурно в разни тъпи учебници, казва професорът. Но истината според него е, че доктор Бюнгер прекъсва Георги Димитров и му казва: „Стига сте правили вашата пропаганда – изложете исканията си, защото ще ви прекъсна“. И когато Георги Димитров продължава да настоява (но не за колелото), той го прекъсва. Всичко това за колелото на историята го няма в стенограмите и във фонограмата. Георги Димитров си го измисля и го пришива после.

Всъщност драмата на Димитров със Сталин е от времето, когато се връща от Германия. Тогава му дават да чете документите на 13-ия пленум на Изпълнителния комитет на Комунистическия интернационал. И той е потресен. В Москва по времето, когато той е на процеса - от края на ноември до 12 декември 1933 г., се провежда 13-и пленум на Изпълнителния комитет на Коминтерна. Поставена на Германската комунистическа партия е задача да подготви в най-скоро време въоръжено въстание за сваляне на Хитлер от власт и за установяване на диктатура на пролетариата. Представете си каква задача дават на ГКП през декември 1933 г., когато вече Хитлер е установил неоспорвана от никого, твърда власт.

Цялата статия и още интересни четива вижте на Retro.bg!

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
Каквито и факти да има те отразяват нравите на времето, а Димитров ги е използвал (по зададен му план, което не е сигурно) точно както трябва и променя историята най-вече на майка България. Оставя своето име за поколенията-грешник или не.
2
сигурно Гергана сПаси го е спасила..
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Итая слуга на Сталин и Берия освен, че е бил пияница е бил и мръсник, може би затова са го отровили! Тоя лъжец е бил Българин, колкото Пръднелия е мъж, но с клитор между краката си!
5
Ако не бяха чичко Димитров и чичко Сталин, южната ни граница щеше да минава през Пловдив, а западната - през София.
6
Защо не споменете също, че на процеса се е защитавал сам, на немски!? И онези думи за Карл пети, който разговарял на немски само с конете си, когато кирилицата се е разпространявала в България, а след това и при други славянски народи! Твърде елементарно - да очерним една историческа личност, като я представим за развратник и пияница. А това, че бил пушач вече и аз няма да му простя! Елементарни сте! Явно имате много лошо мнение за интелектуалното ниво на вашите читатели, щом се опитвате да ги хлъзнете толкова тъпо! А Димитров, със всичките си прегрешения и пороци е направил повече за България, отколкото всички политици в най-новата ни история.
7
Още един пренаписвач на история.Аман.Между другото любовницата на Димитров наистина беше лека щото не ядеше месо и риба.
8
Значи е бил пич, та дрънка!!!!!
9
Професор Семков е дьонме /тур. отметник/ . Стана доктор на науките при социализма с дисертацията "Моабит /следва четирицифрена цифра - затворническия номер на Димитров/ . След като ни нападна демокрацията и го питахме защо плюе по Димитров , професорът казваше: "защото аз най-много зная за него" Професоре ти си нагаждач и лизач.
10
АМАН ОТ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ! НЕ ОСТАНА НЕОПЛЮТА ИСТОРИЧЕСКА ЛИЧНОСТ. ДОРИ И ЛЕВСКИ СЕ ОПИТВАТ ДА ОПЛЮЯТ. ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ!
11
Сигурно и лека жена го е родила, той болшевишки изрод! Дано гние в Ад при сталин, тоя комунистически сатрап!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
все пак е бил Мъж, не си е лягал с щангата като " големия" *утю
15
Какво общо има един македонски помак, без диплома за средно образование, комунист и евангелист с Левски, да не говорим за алкохола и тънката част?
16
Въпросното професорче, написало тези глупости е на копанята на дедо Шуруш , както и мургавия Джасим и още доста други наши безродници.Истината е, че Димитров се защитава сам, на немски език и то успешно в нацисткия съд, а речта му бива отразена по всички тогавашни медии по света.Това и спасява тримата българи да не последват съдбата на Ван дер Любе а не някаква немска гювендия. Тези факти са неоспорими и ги има в архивите но са неразбираеми за промитите мозъци на соросоидите.
17
СПАСИЛА ГО ЗА НЕЩАСТИЕ ЗА НАС,КОИТО ДНЕС ЖИВЕЕМ...ГОГО ТАРАБАТА ХИЧ НЕ МИ Е ПОТРЯБВАЛ-АЛКОХОЛИК И ЖЕНКАР-СПР. ЗАДОЧНИТЕ РЕПОРТАЖИ,ЕПИЗОД ОТ САНАТОРИУМА ЗА ТУБЕРКУЛОЗНИ СТУДЕНТИ-"СТУДЕНТИИИИИИ... "И Т. И Т.Н...
18
Колко българи - комунисти-идеалисти са избити от Сталин по списъци на Г.Д. и Васил Коларов в СССР? Че все забравям.
19
"Немският" на Гошо Тарабата е тотална каринатура. В сравниние с него Чарли Чаплин (в "Диктаторът") е като Шилер. Слушал съм фонограмата в музея в Лайпциг преди много години. Брътвежите на Димитров са абсолютно неразбираеми, а от залата често се чуват спонтанни смехове.
20
tosi tamen balkanski subekt ni e.. maikata
21
Георги Димитров е национален предател! По нареждане на Сталин се дават части от България на Югославия ,а българите по тези земи са изпратени в лагерите на бяло море.Димитров не си е мръднал пръста да ги защити!
22
Георги Димитров е маладец, вожд и учител не само на България, но и на Северна Корея, мъй от него научилис палим ракетими
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Две блондинки си говорят: - В началото си мислех, че той ми изневерява, а сега разбрах, че той с мен ѝ изневерява на нея. Така ми стана хубаво...

няма нови новини
Днес: 235
hot
най-четени новини в момента
сега
2957
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Стотици изпращат оперната прима Христина Ангелакова (СНИМКИ + ВИДЕО)
x
СТРАХОТЕН ДЕН! Звездите се нареждат перфектно! Смелите имат шанс да променят живота си
x