РЕТРО

Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг

Само в ПИК
Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг

Шефът на Коминтерна бил похотливец, пияница и пушач

Автор: ПИК
Дата
Дата
51040
Коментари
22
Лека жена спасила Георги Димитров в Лайпциг

Българските комунисти Георги Димитров, Благой Попов и Васил Танев са арестувани на 9 март 1933 г. Те са обвинени за подпалването на Райхстага. Историята е безспорно известна и силно лустросаният й вариант става повод за литературни текстове, драматизации и екранизации. Според проф. Милен Семков обаче има и факти, от които широката аудитория е съзнателно дистанцирана и би настръхнала. Сигурно защото те характеризират Димитров като похотливец, пияница и страстен пушач. Дали е така?!

Категорично ясно е, че Георги Димитров няма нищо общо с пожара. Този пожар обаче е бил необходим, за да се удари Ваймарската република и да се отменят демократичните членове от Конституцията й. Така Хитлер би могъл по-лесно да създаде своята националсоциалистическа система.

Пожарът е предлог за всичко това, което прави Хитлер. Но Георги Димитров е прав, защото има непоклатимо алиби, а съдът все още не е нацистки. Димитров е арестуван случайно. Имал е любовница и я е издържал заедно с двете й дъщери. Когато пламва пожарът на 27 февруари 1933 г., той е на път във влака от Мюнхен към Берлин. В купето хваща за любовница една 27-годишна германка. И на другия ден си урежда среща с нея.

Да, когато започва ловът на комунисти, на социалдемократи и на антинацисти, той си прави любовна среща. А още когато Хитлер идва на власт, от Коминтерна са му наредили незабавно да ликвидира бюрото на западноевропейските комунисти там. Неговият секретар е евреин. Той бяга заедно с документацията.

Георги Димитров обаче не иска да напусне заради любовницата си. За нея той е Рудолф Хедигер, швейцарски журналист. Понеже в Швейцария не говорят много добре немски, жената не може да направи разлика. И той не напуска. В този момент идват Благой Попов и Васил Танев. (Танев е бил Хаджитанев, но „хаджи“ било антикомунистическо, а член на политбюро не можел да бъде хаджия.) И си правят среща с Георги Димитров. В този момент пък вече са публикували снимка на онзи нещастник – Ван дер Любе – бивш холандски комунист. Хващат го като мюре и го набутват в Райхстага, за да подпали пленарната зала, която му е подготвена от хората на Гьоринг и от президентския дворец.

Гьоринг е президент на Райхстага в този момент. Та Любе е там като мюре, но са му публикували снимката. Несъмнено има някакво външно сходство между него и секретаря на Георги Димитров, който е изчезнал. И понеже секретарят и Георги Димитров са ходили заедно в един ресторант, келнерът нацист прави заключение, че е виждал Георги Димитров с подпалвача на Райхстага. Обажда се и само след няколко минути пристига полиция, която ги арестува – Димитров, Попов и Танев. И започва процесът.

Известно е как се развиват нататък събитията. По-малко популярна е случката, когато главният прокурор Вернер довежда любовницата на Георги Димитров на очна ставка. В хода на разследването я пита: „Вие прелюбодействали ли сте?“. Тя започва да плаче, а Георги Димитров мълчи. Вернер настоява: „Вие прелюбодействали ли сте?“. Тогава Димитров скача без никакво разрешение на председателя на съда и казва: „Аз веднъж завинаги трябва да кажа, че нито съм хомосексуалист, нито съм импотентен, а съм напълно нормален мъж!“.

Представете си как звучи това „нито съм хомосексуалист“. То е пряко насочено срещу щурмовите отряди. А „нито съм импотентен“ - пряко срещу Хитлер. „Аз съм напълно нормален мъж“ - тоест аз съм я употребил сексуално тази лека жена и какво от това? Какво общо има това с политиката?

Това е моментът, в който Георги Димитров придобива световна известност. Западните станции, кореспонденти и агенции, които единствено са допуснати до процеса, започват да пишат за него с друго чувство.

Всъщност голямата фалшификация, която е направил Георги Димитров, е по-късна. Всички са чели как той бил казал на Лайпцигския процес в заключителната си реч: „И ще кажем ние като старика Галилей - колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на социализма и комунизма. И в Германия, и в целия свят“. Но това нещо Георги Димитров го дописва, когато се връща в Съветския съюз. Прави го върху стенограмата, която се връчва на обвиняемите в края на процеса, твърди Семов.

И колелото наистина продължава да се върти сигурно в разни тъпи учебници, казва професорът. Но истината според него е, че доктор Бюнгер прекъсва Георги Димитров и му казва: „Стига сте правили вашата пропаганда – изложете исканията си, защото ще ви прекъсна“. И когато Георги Димитров продължава да настоява (но не за колелото), той го прекъсва. Всичко това за колелото на историята го няма в стенограмите и във фонограмата. Георги Димитров си го измисля и го пришива после.

Всъщност драмата на Димитров със Сталин е от времето, когато се връща от Германия. Тогава му дават да чете документите на 13-ия пленум на Изпълнителния комитет на Комунистическия интернационал. И той е потресен. В Москва по времето, когато той е на процеса - от края на ноември до 12 декември 1933 г., се провежда 13-и пленум на Изпълнителния комитет на Коминтерна. Поставена на Германската комунистическа партия е задача да подготви в най-скоро време въоръжено въстание за сваляне на Хитлер от власт и за установяване на диктатура на пролетариата. Представете си каква задача дават на ГКП през декември 1933 г., когато вече Хитлер е установил неоспорвана от никого, твърда власт.

Цялата статия и още интересни четива вижте на Retro.bg!

Напиши коментар »
(22)
1
Каквито и факти да има те отразяват нравите на времето, а Димитров ги е използвал (по зададен му план, което не е сигурно) точно както трябва и променя историята най-вече на майка България. Оставя своето име за поколенията-грешник или не.
2
сигурно Гергана сПаси го е спасила..
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Итая слуга на Сталин и Берия освен, че е бил пияница е бил и мръсник, може би затова са го отровили! Тоя лъжец е бил Българин, колкото Пръднелия е мъж, но с клитор между краката си!
5
Ако не бяха чичко Димитров и чичко Сталин, южната ни граница щеше да минава през Пловдив, а западната - през София.
6
Защо не споменете също, че на процеса се е защитавал сам, на немски!? И онези думи за Карл пети, който разговарял на немски само с конете си, когато кирилицата се е разпространявала в България, а след това и при други славянски народи! Твърде елементарно - да очерним една историческа личност, като я представим за развратник и пияница. А това, че бил пушач вече и аз няма да му простя! Елементарни сте! Явно имате много лошо мнение за интелектуалното ниво на вашите читатели, щом се опитвате да ги хлъзнете толкова тъпо! А Димитров, със всичките си прегрешения и пороци е направил повече за България, отколкото всички политици в най-новата ни история.
7
Още един пренаписвач на история.Аман.Между другото любовницата на Димитров наистина беше лека щото не ядеше месо и риба.
8
Значи е бил пич, та дрънка!!!!!
9
Професор Семков е дьонме /тур. отметник/ . Стана доктор на науките при социализма с дисертацията "Моабит /следва четирицифрена цифра - затворническия номер на Димитров/ . След като ни нападна демокрацията и го питахме защо плюе по Димитров , професорът казваше: "защото аз най-много зная за него" Професоре ти си нагаждач и лизач.
10
АМАН ОТ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ! НЕ ОСТАНА НЕОПЛЮТА ИСТОРИЧЕСКА ЛИЧНОСТ. ДОРИ И ЛЕВСКИ СЕ ОПИТВАТ ДА ОПЛЮЯТ. ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ!
11
Сигурно и лека жена го е родила, той болшевишки изрод! Дано гние в Ад при сталин, тоя комунистически сатрап!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
все пак е бил Мъж, не си е лягал с щангата като " големия" *утю
15
Какво общо има един македонски помак, без диплома за средно образование, комунист и евангелист с Левски, да не говорим за алкохола и тънката част?
16
Въпросното професорче, написало тези глупости е на копанята на дедо Шуруш , както и мургавия Джасим и още доста други наши безродници.Истината е, че Димитров се защитава сам, на немски език и то успешно в нацисткия съд, а речта му бива отразена по всички тогавашни медии по света.Това и спасява тримата българи да не последват съдбата на Ван дер Любе а не някаква немска гювендия. Тези факти са неоспорими и ги има в архивите но са неразбираеми за промитите мозъци на соросоидите.
17
СПАСИЛА ГО ЗА НЕЩАСТИЕ ЗА НАС,КОИТО ДНЕС ЖИВЕЕМ...ГОГО ТАРАБАТА ХИЧ НЕ МИ Е ПОТРЯБВАЛ-АЛКОХОЛИК И ЖЕНКАР-СПР. ЗАДОЧНИТЕ РЕПОРТАЖИ,ЕПИЗОД ОТ САНАТОРИУМА ЗА ТУБЕРКУЛОЗНИ СТУДЕНТИ-"СТУДЕНТИИИИИИ... "И Т. И Т.Н...
18
Колко българи - комунисти-идеалисти са избити от Сталин по списъци на Г.Д. и Васил Коларов в СССР? Че все забравям.
19
"Немският" на Гошо Тарабата е тотална каринатура. В сравниние с него Чарли Чаплин (в "Диктаторът") е като Шилер. Слушал съм фонограмата в музея в Лайпциг преди много години. Брътвежите на Димитров са абсолютно неразбираеми, а от залата често се чуват спонтанни смехове.
20
tosi tamen balkanski subekt ni e.. maikata
21
Георги Димитров е национален предател! По нареждане на Сталин се дават части от България на Югославия ,а българите по тези земи са изпратени в лагерите на бяло море.Димитров не си е мръднал пръста да ги защити!
22
Георги Димитров е маладец, вожд и учител не само на България, но и на Северна Корея, мъй от него научилис палим ракетими
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Към кой член на българското правителство изпитвате най-силно доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек.
ВИП рожденици
Бианка Панова
Бианка Панова
световна шампионка по художествена гимнастика
Гена Трайкова
Гена Трайкова
журналистка
Елена Йончева
Елена Йончева
журналистка, политик
Лили Маринкова
Лили Маринкова
журналистка

Един пиян се прибирал вечерта и видял в една локва да се отразява Луната. Стъпил отгоре на отражението и почнал да вика: - Аз съм царят на Луната! Аз съм царят на Луната! Минал един полицай и му казал: - Добре, добре, само по-тихо... А аз сега ще викна лунохода да те прибере.