Летище София създаде специална зона за инвалиди (снимки)

Животът днес

Летище София създаде специална зона за инвалиди (снимки)

6886
на 21.07.2014
Летище София създаде специална зона за инвалиди (снимки)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Летище София вече има специална зона за пътниците в неравностойно положение, в която те могат да изчакат полета си. Тя е обособена на Терминал 2, „Заминаване”, до чекин гише №1, съобщават от летището.

препоръчано

От зоната могат да се възползват пътници с увреждания и ограничена подвижност, които са пристигнали преди обявения час за чекиране, или вече са с обработен багаж, но не бързат да се разделят с изпращачите си.

Тези, които не са заявили предварително необходимостта от съдействие, също могат да изчакат в нея персоналния асистент от отдел „Индивидуални пътнически асистенти” на Летище София, който ще ги придружи до самолета.

Обособяването на специална зона за пътници в неравностойно положение е практика на голяма част от съвременните европейски летища. Така се осигурява удобство за тях и се улеснява обслужването им.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК