Ливанското училище в България протяга ръка към децата на бежанците (снимки)

ЧАС ПИК

Ливанското училище в България протяга ръка към децата на бежанците (снимки)

70918
на 02.06.2014
Ливанското училище в България протяга ръка към децата на бежанците (снимки)
Автор:   ПИК

Ливанското училище в София Джубран Халил Джубран навърши 15 години. То е създадено през 1999г. от г-н Нажа Гази, който и до момента е директор на училището.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Целта за основаването на това училище бе разрешаване проблемите на децата от всички арабски държави, които са на територията на България и най-вече за децата от смесен брак, 90% от тези деца имат българско гражданство, други са децата на дипломати и арабски бизнесмени, живеещи в България.

В училището се обучават и деца на семейства с ограничени финансови възможност, сред които има 25 деца, които учат напълно за сметка на училището – сираци или деца от многодетни бедни семейства.

В училището се работи по специална учебна програма, комбинация от ливанската и българската учебна система, която вече за своите 15 години ,е доказала ефикасността си и има положителен ефект при семействата от смесен брак, тъй като дава възможност да се изучават езика и културата и на двете държави. Училището работи и по американска образователна програма за учениците от 8 до 12 клас.

В училище има и ДГ с предучилищна група. Доказателство за ефективността на учебните програми е потока на деца от чисто български семейства, които се записват в нашето училище, до момента те са 20.

Директорът на училището Нажа Гази заяви, че в момента в училището учат 80 деца на бежанци които се намират в момента в България. За следващата учебна година има готовност, ако техният брой се увеличи да се създаде нова паралелка която да поеме всички желаещи.

Лично посланикът на Ливан Н.пр. Фарес Еид връчи дипломите на завършилите тази година 12-ти клас ученици. На церемонията която се проведе в зала 3 на НДК присъстваха посланици на всички арабски държави. Концерта по случай празникът продължи над 2 часа , като в програмата имаше доста песни на български изпълнени от учениците. Черешката на тортата бе специалното участие на народната певица Светла Караджова. 

Показва се „IMG_6377.JPG“

 

Показва се „IMG_6122.JPG“

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК