БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Лидер в КНСБ поиска оставката на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура”

Само в ПИК
Лидер в КНСБ поиска оставката на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура”
Автор: ПИК
Дата
Дата
6064
Коментари
2
Лидер в КНСБ поиска оставката на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура”

Лидерът на КНСБ в шуменската пътна фирма "Автомагистрали-Черно море" АД Господин Янков поиска оставката на председателя на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Стефан Чайков (на снимката). Това стана на пресконференция в Пресклуба на БТА в Шумен, на която Янков и ръководни служители на дружеството обявиха, че работещите във фирмата започват протестни действия във връзка с липсата на плащания за работата на фирмата по участък от автомагистрала "Хемус" и че поради тази причина не са платени и заплатите на работниците за април и май.

В отговор на въпрос на репортер Янков каза още, че не отговаря на истината съобщеното вчера от Стефан Чайков, че от шуменската компания имали подготвени сертификати за извършени дейности за около 11 млн. лева, но те официално не са били внесени в агенцията за разглеждане и разплащане. На пресконференцията Янков показа сертификати, които по думите му са внесени в АПИ, но умишлено не са "входирани", защото ако това е било направено, е трябвало да се преведат съответните средства по сметката на пътната фирма.

Янков уточни, че иска оставката на Чайков "заради лъжите, с които си служи" по отношение на "Автомагистрали-Черно море" АД.

Преди това икономическият директор на дружеството Петя Стоянова каза, че фирмата вече има да получава близо 13 млн. лв. за извършени строителни дейности по новия участък на автомагистралата край Шумен.

Напиши коментар »
(2)
1
Този рекетира фирмата за подкупи.Това е практика при Чайков в АПИ.Всички фирми чакат пари.Същото е и в МРР,където шефката на Чайков-Цикламата яко бави парите и плаща само на фирмите,които дават подкупи.
2
Тая Джаба Чайков е толкова крадлива - постоянно бави парите ни за да може да печели.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

- Бих искал да се оженя за вашата дъщеря.
- Достатъчно обезпечен ли сте, за да издържате семейство?
- Мисля, че да.
- Хубавичко си помислете, все пак ние сме 5 човека.