БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Лиляна Павлова: Правителството одобри допълнителни 100 милиона за пътищата на Северна и Северозападна България

Само в ПИК
Лиляна Павлова: Правителството одобри допълнителни 100 милиона за пътищата на Северна и Северозападна България
Автор: ПИК
Дата
Дата
4711
Коментари
0
Лиляна Павлова: Правителството одобри допълнителни 100 милиона за пътищата на Северна и Северозападна България

Имаме одобрени допълнителни почти 100 млн. лв. за 2016 г. за ремонт на най-лошите пътища в Северна и Североизточна България. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след правителственото заседание днес. Тя подчерта, че става въпрос за средства извън предвидените в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ и че с тях ще бъдат извършени превантивни и текущи ремонти на близо 240 км републикански пътища, предимно втори и трети клас.

„Това е новата променена политика на правителството за целенасочено финансиране на пътната мрежа в Северна България с фокус върху Северозападна България“, подчерта министър Павлова.

Нови 32 милиона лева одобри правителството днес, от които 19 млн. лв. отново отиват в Северозападна България. С тях ще бъдат ремонтирани 35 км от пътя от Видин за Димово, както и четирилентовия обход на Враца. Министър Павлова подчерта, че с тази инвестиция ще бъде готово цялото трасе по направлението Видин – Враца и ще се улесни транзитният трафик от Дунав мост и живота на хората в района. Освен това, напълно ще бъде завършен участъкът Видин – Димово и ще се прекрати 4-годишната драма с разрушения път през Димово. Ще се ремонтира и пътят Враца-Криводол и ще улесни достъпът до Белоградчишките скали. Министър Павлова се надява цялото трасе от Видин до София да бъде завършено до края на годината.

С осигурените днес средства ще бъдат ремонтирани и два пътя в област Хасково с обща дължина 40 км за 13 милиона лева.

Втори много важен приоритет в програмата на правителството е област Разград, каза още министър Лиляна Павлова. Според нея това е областта с пътища в най-лошо състояние и затова в картата на пътища за неотложен ремонт на Агенция „Пътна инфраструктура“ са отсечките Разград - Попово, Разград – Търговище, както и няколко важни пътни направления в областите Плевен, Ловеч и във Велико Търново.

Сред приоритетните обекти тази година е обходът на Бургас, за който досега не е имало пари за довършване, подчерта регионалният министър. За него допълнително правителството отпусна 6 милиона лева. Обектът е важен, за да може целият трафик от магистрала „Тракия“ към нашето Черноморие да не влиза в града, каза тя.

Министърът припомни, че предстои ремонт и на 41-ви км на магистрала „Хемус“, където една от плочите се повреди преди празниците, както и на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“, и на виадукта „Елешница“.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ от лятото започва и цялостна рехабилитация на пътища в страната, голяма част от които също са в Северна България, съобщи Павлова. Общата стойност на средствата по програмата е над 200 млн. лв., от които 70 млн. лв. още тази година ще бъдат инвестирани в Севрна и Северозападна България – за направленията Разград - Попово, Добрич - Варна, пътя за пещерата „Леденика“, Габрово - Севлиево, прохода „Петрохан“ и др. „По този начин считаме, че една голяма част от пътищата в Северна и Северозападна България ще бъдат ремонтирани“, посочи министър Лиляна Павлова.

Още по темата
Лиляна Павлова: С откриването на Ларгото завършваме обновяването на цял ансамбъл от културно-историческото наследство на София
Часовник
19:27
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и зам.-министърът на регионалното развитие и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

На прием жена укорява мъжа си:
- Вече за десети път отиваш до бюфета и си наливаш питие. Какво ще си помислят хората за теб?
- Могат единствено да ме съжаляват. Всеки път казвам, че е за теб...