СПОРТЪТ ДНЕС
Футбол

Литекс и Лудогорец помагат за животоспасяваща операция

Само в ПИК
Литекс и Лудогорец помагат за животоспасяваща операция
Автор: ПИК
Дата
Дата
4422
Коментари
0
Литекс и Лудогорец помагат за животоспасяваща операция

В навечерието на първия от задаващите се няколко сблъсъка между Лудогорец и Литекс, от двата клуба загърбиха враждата на футболния терен и подадоха ръка на нуждаещия се от животоспасяваща операция Мариян Георгиев. Той е на 30 години, от Ловеч. Мариян страда от тежко заболяване на бъбреците в напреднала фаза. Младият мъж ходи на диализа три пъти седмично, докато чака донор за трансплантация. Той е намерил вариант за операция в чужбина - в Турция, но за това са му необходими около 30 хиляди евро.

Мариян благодари специално на Лудогорец и Литекс, които са му подали ръка. Феновете на ловешкия клуб на всеки мач разпъват специални транспаранти в негова подкрепа и приканват за изпращане на есемес със съобщение "DMS MARIAN" на номер 17 777.

Към момента нуждаещият се от трансплантация е успял да събере около 16 хиляди евро. Надява се по-скоро сумата да набъбне до 30 хиляди и да може да замине за Турция, където да го оперират.

Мариян Георгиев е работил като военнослужещ в Плевен. По време на наряд получава бъбречна криза. След преглед във Военна болница в столицата се установява, че страда от тежка болест. След престой в различни болници е съкратен от армията. Година по-късно се установява, че има и хронична бъбречна недостатъчност и е включен на хемодиализа и така вече трета година.

 

m_georgiev_pomosht1.jpg

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Отначало всичко започнало с дарове за боговете. A сега се нарича данък добавена стойност!