Лична драма срина психиката на жена от Мездра, втори месец чака на спирка мъртвия си син

ЧАС ПИК

Лична драма срина психиката на жена от Мездра, втори месец чака на спирка мъртвия си син

62606
на 29.11.2014
Лична драма срина психиката на жена от Мездра, втори месец чака на спирка мъртвия си син
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Десислава Лещарска от Мездра вече втори месец „обитава“ спирка в Димитровград. Бездомната жена, която е с психични отклонения, не иска да бъде настанена в социален дом, защото чака детето си, което родила през 2010 г., и за което се смята, че е мъртво. Жената може да бъде настанена в център за временно настаняване в Пазарджик за срок от 6 месеца. Тя обаче отказва да даде съгласието си за това и не иска да получава никакви помощи, съобщава haskovo.net.

препоръчано

През 2010 година Десислава родила момченце, за което се предполага, че е мъртво. Тя, обаче, смята, че то е живо и живее при някой си Митко. Това е и причината да отказва настаняване в други градове, тъй като в Димитровград няма възможности за подслоняването й. В размътения й ум от време навреме просветва спомена за детето, което я кара отчаяно да иска да остане в града с надеждата, че ще го види. Втори месец Десислава Лещарска живее в объркан свят, в който минало и настояще е като в мъгла. В него няма нищо сигурно, включително и това дали е майка, пише tribali.info. Тя се крие с прокъсано одеяло и единствения си чифт дрехи и „домува“ на пейка на централния булевард пред очите на целия град.

На милосърдието на съгражданите си дължи оцеляването си. Много хора й дават храна и пари, защото, за разлика от други бездомници, женицата не проявява никакво желание да проси или рови по кофите. Сякаш всичко й е писнало. Хората с право се опасяват, че бездомницата няма да изкара зимата. Това едва ли би било възможно с леките дрешки и никакъв подслон при вече започналите минусови температури. Справка в регистрите на болница Света Екатерина показва, че 33-годишната тогава Лещарска е добила момченце през април 2010 година. Записано е обаче, че детето е починало при раждането. Десислава тогава била с адрес в село Крепост, факт, който за разлика от детето, изцяло е забравила. За сметка на това настоява, че рожбата й е при някой си Митко. Посоченият от нея човек наистина съществува, но си има друго семейство и никаква видима връзка с жената.

Истински се оказва и другият персонаж в света на Десислава - Недялко. Оказва се събрат-клошар, който й помагал с дрипа или залък в нужда. Десислава отказала категорично преди 3 седмици предложението на общинските власти да я откарат с техен транспорт за освидетелстване и после на ТЕЛК. А без документи за нетрудоспособност или заболяване, няма законова форма да й бъде отпусната всякакъв вид социална помощ, поясниха експертите. Стана ясно, че регионалната служба „Социално подпомагане“ е издействала настаняването на Десислава Лещарска в център за временно настаняване в Пазарджик за срок от 6 месеца. Доброто решение обаче запазва първия си препъни камък - трябва съгласието на жената.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК