ЛОШО! В училища в Пазарджик няма храна за обед

Само в ПИК
ЛОШО! В училища в Пазарджик няма храна за обед
Автор: ПИК
Дата
Дата
2203
Коментари
2
ЛОШО! В училища в Пазарджик няма храна за обед

Здравните инспектори от Пазарджик извършиха контрол на ученическото хранене, съобщи за Фокус Таня Чомакова от Регионална здравна инспекция-Пазарджик. Тя обясни, че контролът е обхванал 4 училищни стола, 25 училища, 7 училищни бюфета и 4 кухни-майки.

„Инспекторите констатираха, че храната се приготвя и доставя от фирми за кетъринг, готви се по предварително изготвени седмични менюта, пълнозърнестият хляб присъства поне два пъти седмично, в повечето случаи за обедно хранене на децата се предлага супа и основно или основно и десерт. В някои училища, особено в малките населени места, няма обедно хранене. Причината е ниската финансова издръжка, отпускана за дете на ден от съответната община, нежеланието на родителите да доплащат, тъй като предпочитат за времето между редовните учебни занятия и занималнята да осигурят обедното хранене у дома“, допълни Чомакова.

Тя каза също, че най-често срещаните нарушения при храненето на учениците са свързани с това, че в училищните бюфети се предлагат напитки, които не са разрешени от Наредба № 37 – газирани безалкохолни напитки и сокове, които не са 100% натурални, а освен това е недостатъчно количеството на предлаганите сезонни плодове и зеленчуци в обедното меню. „Не се предлага риба поне веднъж седмично. За констатираните нарушения са издадени 5 предписания за хигиенни мероприятия и 1 акт за установяване на административно нарушение за неизпълнение на предписание на контролните органи“, уточни Чомакова.

Още по темата
Няколко училища в Община Пазарджик са пред закриване
Часовник
13:29
Две пазарджишки села се вдигат на бунт, заради опитите на Община Пазарджик да закрие местните училища. Родителите са категорични, че нямат средства, за да пращат децата си да учат в друго населено...
Напиши коментар »
(2)
2
ДПС да си храни електората.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Гид по време на туристическа обиколка в Скопие:
– Внимание, това е фонтан от ХVII век, а зад него се строи храм, който ще е от VIII век.