БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.

Само в ПИК
Търсете "Най-вкусните козунаци за Великден" на вестникарските павилиони
Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
19960
Коментари
0
Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.

На скандално ниска цена от 2 лв. се предлага луксозният сборник "Най-вкусните козунаци за Великден. 40 топрецепти за празника". Ще го намерите по вестникарските павилиони в София, а от утре - и в цялата страна. Това, което прави изданието по-специално, а продажната му цена направо невероятна, са добре селектираните и представени рецепти, илюстрирани с големи цветни снимки, които показват на усърдните домакини към какъв точно резултат трябва да се стремят, когато запретнат ръкави. 

Сред особено интересните предложения са: козунак с шоколад, с праскови, с тиква, с лимонови корички. И още - козунак без яйца, с кисело или с прясно мляко, с канела, стафиди и всякакви ядки. За тези, които не искат да злоупотребяват със захарта е включен козунак с подсладител. А за онези, които не обичат да чакат - "Бърз козунак".

Ще научите, че освен яйцата, може да нашарите и тестото и да получите козунак в бяло и червено. За дамите, на които не им се бърка и меси, има рецепти за козунак в машина за хляб. Ще научите и традиционни рецепти за сладкиша от Русия, Полша, Гърция, Испания и разбира се - за прочутия италиански козунак "Панетоне", който редовно ни изкушава от щандовете на супермаркетите с красивата си картонена кутия, подобна на такава за торта. Но сега ще можете да приготвите пухкавото изкушение и сами!

  • Ще научите много за различните форми, които да придадете на козуначеното тесто - освен с различна плетка, той може да бъде и под формата на венец, козуначени топчета, рула и кифлички. Ще можете да избирате сред няколко такива рецепти.
  • От първите страници на книгата ще получите съветите, които винаги трябва да спазвате при приготовлението, за да се справите успешно с кулинарното предизвикателство.
  • Особено любопитна е историята на ритуалния хляб. Ще научите в коя страна се е появил за пръв път и кога е бил възприет у нас, тотално измествайки популярните дотогава колаци, пармаци и краваи.
  • Ще си припомните какво точно е мястото на козунака на Великденската трапеза, какво символизира в християнската религия и как протича подготовката и самото празнуване на Възкресение Христово.
  • Тази книга ви гарантира, че ще изненадате близките си на празничната трапеза с нещо вкусно, излязло от вашите ръце.
  • Ще ви предложи накуп най-многообразните, изпробвани и прецизни рецепти.
  • Ще ви даде увереност, че съвършеният козунак "на конци" не е мисия невъзможна.
  • Отсега ще ви потопи в настроението на големия празник.
  • Ще ви бъде полезна винаги, защото козунакът отдавна е лакомство, което си позволяваме не само на Великден, а всеки ден.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Костадин Филипов
Костадин Филипов
журналист, тв водещ
Става на: 38 години

Наташа Ростова и поручик Ржевски се разхождат в парка. Минавайки покрай езерото, Наташа замечтано попитала: - Поручик! А никога ли не сте мечтал да се превърнете в лебед? Удивен, поручикът нервно преглъща: - С гол задник в студената вода? Ннее, благодаря!