БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.

Само в ПИК
Търсете "Най-вкусните козунаци за Великден" на вестникарските павилиони
Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.
Автор: ПИК
Дата
Дата
17931
Коментари
0
Луксозен сборник с топрецепти за козунак се продава по-евтино от самия сладкиш. Само за 2 лв.

На скандално ниска цена от 2 лв. се предлага луксозният сборник "Най-вкусните козунаци за Великден. 40 топрецепти за празника". Ще го намерите по вестникарските павилиони в София, а от утре - и в цялата страна. Това, което прави изданието по-специално, а продажната му цена направо невероятна, са добре селектираните и представени рецепти, илюстрирани с големи цветни снимки, които показват на усърдните домакини към какъв точно резултат трябва да се стремят, когато запретнат ръкави. 

Сред особено интересните предложения са: козунак с шоколад, с праскови, с тиква, с лимонови корички. И още - козунак без яйца, с кисело или с прясно мляко, с канела, стафиди и всякакви ядки. За тези, които не искат да злоупотребяват със захарта е включен козунак с подсладител. А за онези, които не обичат да чакат - "Бърз козунак".

Ще научите, че освен яйцата, може да нашарите и тестото и да получите козунак в бяло и червено. За дамите, на които не им се бърка и меси, има рецепти за козунак в машина за хляб. Ще научите и традиционни рецепти за сладкиша от Русия, Полша, Гърция, Испания и разбира се - за прочутия италиански козунак "Панетоне", който редовно ни изкушава от щандовете на супермаркетите с красивата си картонена кутия, подобна на такава за торта. Но сега ще можете да приготвите пухкавото изкушение и сами!

  • Ще научите много за различните форми, които да придадете на козуначеното тесто - освен с различна плетка, той може да бъде и под формата на венец, козуначени топчета, рула и кифлички. Ще можете да избирате сред няколко такива рецепти.
  • От първите страници на книгата ще получите съветите, които винаги трябва да спазвате при приготовлението, за да се справите успешно с кулинарното предизвикателство.
  • Особено любопитна е историята на ритуалния хляб. Ще научите в коя страна се е появил за пръв път и кога е бил възприет у нас, тотално измествайки популярните дотогава колаци, пармаци и краваи.
  • Ще си припомните какво точно е мястото на козунака на Великденската трапеза, какво символизира в християнската религия и как протича подготовката и самото празнуване на Възкресение Христово.
  • Тази книга ви гарантира, че ще изненадате близките си на празничната трапеза с нещо вкусно, излязло от вашите ръце.
  • Ще ви предложи накуп най-многообразните, изпробвани и прецизни рецепти.
  • Ще ви даде увереност, че съвършеният козунак "на конци" не е мисия невъзможна.
  • Отсега ще ви потопи в настроението на големия празник.
  • Ще ви бъде полезна винаги, защото козунакът отдавна е лакомство, което си позволяваме не само на Великден, а всеки ден.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Предпочитаният от вас политик е:
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Губите интерес към рутинните занимания и се нуждаете от нови предизвикателства. В четвъртък и петък съдружията са за предпочитане пред индивидуалните изяви. Не пренебрегвайте предложенията, които получавате, в началото на новата седмица. Доверете се на партньор за нещата, в които не е вашата сила, и ще направите печелившо общото ви занимание. Ако в сряда ви се наложи да общувате с неприятни за вас хора, го преживейте, като запазите достойнство. Не изпадайте в дребнави конфликти, ще ви се отразят зле емоционално.
ВИП рожденици
Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата)
Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата)
радиожурналист
Става на: 67 години
Калин Николов
Калин Николов
художник
Става на: 61 години
Пламен Николов
Пламен Николов
футболист, треньор
Става на: 60 години
Юлия Кръстева
Юлия Кръстева
писател, професор по лингвистика и семиотика

На изповед: 
- Сине мой, ти отказали се от Сатаната? 
- Не мога, Отче, три деца имам от нея.