Лъжата Десети ноември

Лична драма

Лъжата Десети ноември

14737
на 09.11.2013
Лъжата Десети ноември
Автор:   Ретро

Важни дати в историята ни са само тези, извоювани с усилията на народа

Вече 24 години от промените, започнали на Десети ноември 1989 г., продължава убеждението, че тези събития са чисто български. Непрекъснато се твърди, че паднал Тодор Живков и се появили лошите от СДС, които разпродадоха държавата. Да, тя беше разпродадена, но Десети ноември не е българска дата. Тя е част от общия процес на разпад на страните от Съветския блок. И този процес бе договорен между Рейгън и Горбачов, а не между  Андрей Луканов и Петър Младенов. Те бяха просто изпълнители на задачата да се извършат промени – защо, мисля, че така и не се разбра до днес.

препоръчано

Затова и десният Бойко Борисов възхвалява Тодор Живков, а левият Сергей Станишев се прави, че няма нищо общо с Политбюро на ЦК на БКП.

Политолози ни повтарят колко важна дата в историята ни е Десети ноември. Но истински важна е само тази дата, която е извоювана с усилията на целия народ. Имаме само няколко в най-новата си история – Априлското въстание, Съединението, победата над сърбите при Сливница, атаката на Одрин, победата при Дойран и при Страцин  през 1945 г. Поклон пред саможертвата на дедите и бащите ни, които сами опазиха Майка България.

 

Марио Вълков, Стара Загора

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК