БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно

Само в ПИК
Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно
Дата
Дата
11324
Коментари
1
Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно

Любо Геджев продължава да развива любимия си спорт – „бразилското джиу-джицу” вече и зад граница. Въпреки че през последните месеци световният шампион се поизгуби от родното полезрение, ПИК успя да го хване натясно чак в Абу Даби. Там родната ни звезда работи в няколко направления - директор е на местната федерация по джиу-джицу и паралелно с това е технически мениджър в компанията Palm Sports. Последната му задача пък е свързана с най-голямото световно ММА състезание "Abu Dhabi Warriors FC". Вижте какво сподели бившият изпълнителен директор на  „Real Pain” пред ПИК за живота си в чужбина, новите предизвикателства и други интересни теми.

Интервю на Иван Атанасов

- Любо, разкажи за новия проект, наречен Abu Dhabi Warriors FC, за който отговаряш ?

- Запoчнахме с тази платформа наскоро, турнирът е в моята сфера, изцяло свързан с ММА. Като състезанията "Pride" и тук боевете са в ринг, а не в клетка. Привличаме най-добрите бойци от различни държави, без да се стремим да промотираме някого поотделно. За съжаление още няма българи, но не е изключено занапред да се появят. Първото ни събитие се проведе на 2-ри ноември и беше изключително успешно. Пристигнаха бойци от 13 държави, пълна зала, а по същото време се проведеждаше кръг от Формула 1. Имахме малко над 100 000 посещения на страницата, защото го предавахме пряко и онлайн. Всички останаха очаровани и вече планираме следващият турнир да се проведе през февруари.

- Вече над 1 година си в Абу Даби. Свикна ли изцяло с живота в страната ?

- Живял съм тук общо 7 години. Това е вторият ми дом, така че не просто съм свикнал, напротив, настъпих в още по-дълбоки води и тук се чувствам на мястото си. България никога не би ми предоставила такава възможност за развитие, особено в тази сфера.

- Мислиш ли да се връщаш и да подновиш състезанията на "Real Pain club", както и да създадеш нови школи по джиу-джитсу ?

- Не мисля изобщо да се връщам, тъй като дейността ми в България е нищожна в сравнение с тази, в която съм въвлечен тук, от гледна точка на мащаба на работата. Разбира се, финансовото сравнение също е немислимо. В Абу Даби, реално погледнато имам висок стандарт на живот, а в родината постоянно се сблъсквам с вечните дребни парични затруднения. Освен това, този спорт не може да намери такова развитие в България, ние сме изключително малка държава, почти не съществуваме на световната карта. Няма брой на трениращи, няма условия за развитие и най-вече, трениращите не са подготвени достатъчно добре, искат бързи резултати и популярност, а не, реално това, което биха постигнали с години упорит труд. Редки изключения като Росен и Румен (Димитрови, б.а.) могат да потвърдят.

- Има ли шанс България поне да домакинства на "Abu Dhabi Warriors" ?

- Едва ли, никой там не оценява хубавите неща, хората мислят само за минусите.

- Още ли се състезаваш активно ?

- Нямам време да се готвя за състезания, а и мениджърската работа ме влече много. С натрупването на отговорностите ставам все по - зает. От сутрин до вечер, всеки ден.

- Защо силовият спорт в България често излиза от рамките на спортсменското поведение и влиза в криминалните хроники ?

- Заради естеството на спорта, живота в България, борбата за оцеляване и безпаричието. Силовите мъже надделяват. Съвсем естествено, и не само там, а и на много други места по света.

Напиши коментар »
(1)
1
Браво Любака ти си Машина!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Одобрявате ли акциите на Валери Симеонов в нощните заведения на Слънчев бряг?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Динко Динев
Динко Динев
строителен предприемач
Става на: 52 години
Младен Червеняков
Младен Червеняков
посланик на България в Черна гора
Става на: 63 години

Жена ти защо реши да стане зъболекарка? - Ами, харесва й когато мъжете я гледат със зяпнала уста и изцъклени очи.