Майкъл Флин е лобирал за търговски проект в Саудитска Арабия

Само в ПИК
Майкъл Флин е лобирал за търговски проект в Саудитска Арабия
Автор: ПИК
Дата
Дата
1677
Коментари
0
Майкъл Флин е лобирал за търговски проект в Саудитска Арабия

Демократите от камарата на представителите обвиниха бившият съветник на президента на Съединените щати по националната сигурност Майкъл Флин, че е лобирал за търговски проекти на американски и руски бизнесмени в Саудитска Арабия, и не е съобщил на бившите си началници за пътуване в Близкия Изток, съобщава  ABC News.

Разследващите Флин разкриват, че през 2015 година той е посетил Саутитска Арабия, където вероятно е работила за американските компаниите X-Co Dynamics Inc и ACU Strategic Partners. Съобщава се, че тези компании са имали намерение да осигурят в Саудитска Арабия строителството на руски атомни реактори, като за да компенсират разходите, от руска страна се надявали на договори за доставка на руско въоръжение за Саудитска Арабия.

Това партньорство обаче така и не било рализирано.

Впоследствие Русия е подписала със Саудитска Арабия междуправителствено споарзумение за строителството от „Росатом“ на атомни енергоблокове на територията на Саудитска Арабия.

Очакванията са за строеж на до 16 енергоблока на стойност до 100 милиона долара.

Съобщава се още, че Флин не е разкрил на бившите си началници от Пентагона и за други свои пътувания или не ги е уведомил за някои ключови детайли от такива пътувания.

Превод и редакция: ПИК

 

Още по темата
Майкъл Флин излъгал ФБР
Часовник
09:07
Бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Майкъл Флин е заявил миналия месец пред агенти на ФБР, че не е обсъждал антируските санкции с посланика на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Иванчо говори с баща си: -Татко, ти си голям късметлия! - Защо? - Няма нужда да ми купуваш нови учебници! Оставам в същия клас!