БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Май разследват министър Данов, разпитват журналист заради него

Само в ПИК
Май разследват министър Данов, разпитват журналист заради него
Автор: ПИК
Дата
Дата
7026
Коментари
1
Май разследват министър Данов, разпитват журналист заради него

Журналистът от сайта Биволъ Атанас Чобанов е на разпит днес в Национална дирекция на полицията.

Причината е публикация, след която министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов стана известен като "френския безработен министър", пише столичен сайт. Биволъ публикува документи от службата по заетостта в Париж. От тях стана ясно, че на Данов са изплащани помощи за безработни. На пресконференция в края на февруари той се появи с пенсионирани френски полицаи, които го оневиниха за получаването на помощи.

Данов каза, че се води разследване за източване на банковата му сметка във Франция. От материала на Биволъ става ясно, че "източването" е абонамент за списания на стойност 30 евро. От златната карта Visa на министъра парите били дръпнати автоматично. 

 Според Биволъ,  от септември 2004 г. до май 2005 г.  Данов е получил неправомерно 150 000 евро от френските социални служби. Той подавал 8 месеца декларации, че е безработен и си търси работа във Франция.

Напиши коментар »
(1)
1
Какви катили за министри ни набутаха Момата и Чалмата. Българио прибири си версиите, а Цацаров ходи да лови мишките...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"