Малко Търново трепери, хората се страхуват, че бежанците ще докарат ебола

ЧАС ПИК

Малко Търново трепери, хората се страхуват, че бежанците ще докарат ебола

3664
на 19.08.2014
Малко Търново трепери, хората се страхуват, че бежанците ще докарат ебола
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Страх от епидемията ебола цари по границата ни с Турция. Заради бежанците хората се страхуват вирусът да не се пренесе и у нас, пише в. “Труд”.

препоръчано

“Всеки ден през браздата минават групи от по 20-30 бежанци”, разказа жител от град Малко Търново. По думите му дори полицаите се притеснявали да им слагат белезници, за да не се пренесе евентуална зараза. Първо минавали основно сирийци и било по-спокойно, но с последната група дошли афганистанци и иракчани. “Не се знае кой къде е бил преди това”, опасяват се местните.

Местното РПУ, където бежанците се водят първо, вече е заредено с дезинфектанти. Вратите в сградата също са обезопасени за зарази.

Имигрантите пресичат границата от Турция основно в района на странджанското село Сливарово, където живеят само десетина баби и дядовци.
Турските водачи вече се изхитрили и почти не влизали у нас заедно с бежанците. Просто им посочвали пътя към България, вземали парите и ги оставяли.
“Местното население няма пряк досег с бежанците, но не е така за полицаите. Притесняваме се да не плъзнат заразите”, коментират в Малко Търново.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК