Мария Габриел подкрепи омбудсмана Мая Манолова в борбата й срещу двойния стандарт при храните

Само в ПИК
Мария Габриел подкрепи омбудсмана Мая Манолова в борбата й срещу двойния стандарт при храните
Автор: ПИК
Дата
Дата
1779
Коментари
2
Мария Габриел подкрепи омбудсмана Мая Манолова в борбата й срещу двойния стандарт при храните

Омбудсманът Мая Манолова се срещна в институцията с българския еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел. Двете обсъдиха основните теми, по които ще си сътрудничат и обменят опит като защитата на личните данни, киберсигурността, гражданските организации, както и жалбите на гражданите, които постъпват в Европейската комисия в София. Това съобщиха от пресцентъра на Обмдудсмана на Република България.

Манолова изрази готовност при необходимост да съдейства в решаването на техните проблеми. В срещата участваха още заместник-омбудсманът Диана Ковачева и ръководителят на представителството на Европейската комисия Огнян Златев.

„Една от главните ни теми е свързана с монополите, но в момента сме се фокусирали върху двойния стандарт в храните“, уточни Манолова. Тя запозна еврокомисаря с всички предприети действия за защита правата на българските потребители.

„Поздравления, че сте повдигнали тази тема. Когато говорим за стандарти с храните, няма някой, който да няма своя интерес и да не иска да има ясна защита на определени правила, за които претендираме, че са еднакви за всички“, категорична бе Мария Габриел.

Тя увери Манолова, че институцията на омбудсмана може да разчита на подкрепа в нейно лице по всички теми, които са свързани с правата на гражданите.

Напиши коментар »
(2)
1
А нещо за 'двойния стандарт' при наемите? Няма ли да направи нещо госпожата?
2
Освен това, г-жа Мария Габриел е подала жалба до мене, в която се оплаква от сехоално насилие и домашен тормоз от страна на мъжа си, френският гражданин г-н Габриел (85г.). Г-н Габриел приемал кокаин и циалис и я изтезавал с розови белезници, камшик, бата за бейсбол, ботилки от уиски "Грантс" , понякога в продължение на часове, понякога с денонощия - до 72 часа. Комуникацията била затруднена, защото той не знае български ез., тъй като не е посещавал училище. В брачния договор й се обещавало, че щом той навърши възраст за купуване на индулгенция от св. Петър, тя ще бъде "веселата вдовица" и ще наследи неговото богатство, което е значително, но към момента той отказвал да се представи пред същия за получаване на индулгенцията. Брачния договор е преведен от заклет преводач. Изискала съм справка от агенцията кой е той, и ще му пратя призовка за изслушване. Ще сезирам паралелно Съда за правата на човека в Люксембург, за да се задвижи отсега процедурата. По същия начин ще постъпя, когато завходират жалбата на г-жа Ева Майдел и на г-жа Моника Пантцидис.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Днес дадох на жената да разбере какво ми е, като ме мъкне по магазините. 
Влязохме в 11 кръчми и във всяка пробвах ракията и мезето, а после се върнахме в първата...