СПОРТЪТ ДНЕС
Други спортове

Мария Гроздева развя българското знаме на Олимпийския стадион в Баку

Само в ПИК
Мария Гроздева развя българското знаме на Олимпийския стадион в Баку
Автор: ПИК
Дата
Дата
4097
Коментари
0
Мария Гроздева развя българското знаме на Олимпийския стадион в Баку

Легендата в спортната стрелба Мария Гроздева развя българското знаме при представянето на делегациите на церемонията по откриването на Европейските игри в Баку. На чисто новия Олимпийски стадион в столицата на Азербайджан започна официалната церемония по откриването на първите в историята Европейски игри.

Над 6000 спортисти от 50 държави ще се съревновават в 30 различни спорта в следващите малко повече от две седмици. Европейските игри в Баку ще продължат от 12 до 28 юни, а България ще бъде представена от 127 спортисти при мъжете и жените в 23 спорта. Официални представители на България на Олимпийския стадион в Баку са премиерът Бойко Борисов, председателят на БОК и спортният министър Красен Кралев. Сред официалните гости са още президентът на Русия Владимир Путин и председателят на МОК Томас Бах.

Официалната церемония по откриването започна с изпълнение на азербайджанския народен певец Али Несимов и с обратно броене от 24 - годините, в които страната е независима. След това бе изпълнен и националният химн на бившата съветска република, написан от Юзеир Хаджибаи, преди да започне и същинската част на откриването. На Олимпийския стадион излезе огъня на Европейските игри, който в изминалите седмици премина през 61 локации в Азербайджан и бе видян от 89 процента от населението на страната.

Факелът бе носен от Илхам Закиев, джудист, който в битка през 1998 година е уцелен с куршум в главата и ослепява. След възстановяването си той печели две титли на Параолимпийски игри. Закиев бе воден Саид Гюлиев, шампион по таекуондо от Младежките игри. По олимпийска традиция делегацията на Гърция премина първа по терена на стадиона, след което по азбучен ред преминаха делегациите на още 49 страни. Очаквано спортистите и знамето на Армения бяха освиркани от зрителите на Олимпийския стадион. Знаменосец на България бе легендата в спортна стрелба Мария Гроздева - двукратна олимпийска шампионка. След нея излязоха още 126 български спортисти, които ще представят страната ни в следващите 16 дни. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Пиян катаджия спира още по-пиян шофьор:

- Защо сте двама зад волана?

- Eeee, затова ли трябваше да обкръжавате цялата кола?