Вход
София
Времето в София 20 o C

Маслени охлювчета с локум

Маслени охлювчета с локум

на 16.05.2013
1503
0
Маслени охлювчета с локум
Автор: ПИК
16.05.2013
0
1503

От Мария Ташева, Пловдив

Необходими продукти:

125 г масло

125 г мас

330 мл швепс - портокал

2 ванилии

брашно - около 1 кг

пудра захар

Начин на приготвяне:

Маслото и маста се разтапят, смесват се с швепса и брашното и се измесва средно меко тесто. Готовото тесто се разделя на 4 топки и всяка се разточва на кръг с дебелина около 2 мм. Този кръг се разрязва на 20 триъгълника. В края на всеки триъгълник се слага парченце локум и се завива като охлювче. Готовите охлювчета се нареждат в тава и се пекат на 180 градуса около 40 мин. Още докато са топли, се овалват в пудрата захар, смесена с 2-те ванилии. Консумират се на следващия ден.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- За какво си прибрал тази дъска в къщата?
- Лекарство за тъщата срещу безсъние!

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1304
четат ПИК
сега
четат тази новина
Малините правят чудеса със сърцето
x