Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

Крими

Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн

6298
на 04.07.2014
Мащабна акция в Роман: Търсят нелегални цигари и тютюн
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мащабна акция провежда романска полиция по селата. Униформените търсят нелегални тютюневи изделия. Заловени са няколко човека от село Буковлък, пише "Конкурент".

препоръчано

Вчера сутринта в 6.10 часа при полицейската проверка на пътя между селата Камено поле и Горна Бешовица е спрян за проверка лек автомобил „Форд-Ескорт“ управляван от С. Л. от Буковлък.

При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 37 прозрачни найлонови плика с общо тегло 5,500 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Цялото количество е предадено от С.Л. доброволно.

Двадесет минути по-късно на същия път е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” управляван от мъж, който също е от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила той превозва общо 198 прозрачни найлонови плика с общо тегло 33 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

Количеството също е предадено доброволно предаване.

Малко по-късно – в 7 часа на също място е спрян за проверка и лек автомобил „Рено Меган Сценик” управляван от М. П., пак от Буковлък и спътници в автомобила П. П. и П. П. от същото село. При извършената проверка е установено, че в автомобила се превозват  общо 192 прозрачни найлонови плика с общо тегло 29,500кг. ситно нарязан без български акцизен бандерол. Установено е, че на П. П.  са   24 кг. тютюн, пакетиран в 150 найлонови плика и на П. П. са   5,500кг. тютюн, пакетиран в 42  найлонови плика. М.П. е бил само шофьор.

Тютюна е предаден от П. П. и П. П. с протоколи за доброволно предаване.

В полицията в Роман са  заведени заявителки материали по всички случаи.

В помощ на колегите си са били и униформените от Бяла Слатина. Предишната вечер около 19.40 в село Търнава авто-патрул спира  за проверка лек автомобил „Опел-Астра” управляван от А. А. от Буковлък. При извършената проверка е установено, че в автомобила се  превозват 4 полиетиленови чувала с общо тегло 45 кг. ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Тютюна също е предаден с протокол за доброволно предаване.

Образувана е проверка, съобщават от полицията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК