Мая Манолова: Битката с частните съдебни изпълнители е брутална

Само в ПИК
Мая Манолова: Битката с частните съдебни изпълнители е брутална
Автор: ПИК
Дата
Дата
4575
Коментари
5
Мая Манолова: Битката с частните съдебни изпълнители е брутална

Битката с частните съдебни изпълнители е и батална, и брутална. Това заяви пред БНТ омбудсманът на България Мая Манолова. Според нея става дума за огромни интереси не само на ЧСИ-тата, но и за големите кредитори и големите длъжници. Затова няма как борбата да протече гладко.

„Аз събрах проблемите на малките длъжници в 6 пункта. Гражданите не трябва да бъдат съдени, без да знаят. Длъжникът трябва да плати още в рамките на съдебен процес, без да стига до ЧСИ“, допълни Мая Манолова. По думите ѝ веча са подобрени въпросите по призоваването и се създават достатъчно надеждни гаранции гражданите да не бъдат съдени, без да знаят.

„Ако не си намерен на адреса ще трябва да се води съдебно производство, а не бърза процедура. Създадохме възможности да се плати в рамките на процес. Остават 4 важни теми“, коментира омбудсманът.

Тя допълни, че онова, което вероятно няма да се случи, е може би шестата точка по отношение на банките. „Аз съм отговорен човек и не бих си позволила да правя предложения, които биха съсипали съдебния процес, които биха поставили на карта банковата система. Търси се баланс“, заяви Мая Манолова.

Напиши коментар »
(5)
1
Добре дошла в Тикволенд-държавата на мутрите !
2
Офф, когато една коза пощурее и трябва пръч, иначе може да овършее цялото село. Лошото е, че колко е по дърта козата, толкова по трудно хваща, и зада не вършее из селото, или трябва да се вързва, или трябва да стане на пастърма..
3
посочи друг политик да върши повече работа от нея
4
САМО ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ ТЯ И ШАЙКАТА ЧЕРВЕНИ МАШИ НА ОЛИГАРСИ И КРЕДИТОРИ ОТ ВСЯКАКЪВ РОД, ГЛАСУВАХА И ПРИЕХА ТЕЗИ ЗАКОНОВИ НОРМИ, КОИТО СЕГА КАТО ОМБУТСМАН УЖ БОРИ, ЛЮТО
5
ЧСИ-тата трябва да бъдат премахнати напълно а МОШЕНИЦИТЕ които дават необезпечени кредити за да могат да начисляват убийствени и безбожни лихви да си вързват гащите и да изискват обезпечение като дават кредитите / само че тогава няма да има толкова клиенти защото с обезпечение хората ще ходят в банките не защото и те не са мошеници а защото лихвите при тях са в пъти по малки / в противен случай да духат супата
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!