Мая Манолова бясна за двойния стандарт при храните, изпраща петиция в Европарламента

Само в ПИК
Мая Манолова бясна за двойния стандарт при храните, изпраща петиция в Европарламента
Автор: ПИК
Дата
Дата
2382
Коментари
5
Мая Манолова бясна за двойния стандарт при храните, изпраща петиция в Европарламента

Големият актьор и режисьор Камен Донев, председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева, изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов, председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева са сред първите, които подкрепят петицията на националния обществен защитник Мая Манолова до Европейския парламент срещу двойния стандарт на храните в ЕС.

Официалното представяне на инициативата на омбудсмана ще бъде на 2 октомври 2017 г., понеделник, от 12.00 часа в институцията /гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Идеята на Мая Манолова е да се възползва от правото си като гражданин на Европейския съюз, който индивидуално или чрез сдружаване с други лицаи организации, може да отправи петиция до Европейския парламент по въпрос, който го засяга пряко и попада в сферата на дейност на Евросъюза.

Предмет на петицията на омбудсмана са нарушените права на българските граждани в резултат на производство и разпространение на храни и напитки от едни и същи марки с по-ниско качество в България и държавите от Източна Европа и предложение за  създаване на законодателство, което да забрани производството и разпространяването на продукти от една и съща марка с различно съдържание на съставките в рамките на общия европейски пазар.

Още по темата
Мая Манолова с нова кауза: Обмудсманът става патрон на кампания срещу агресията над медици
Часовник
10:05
Омбудсманът Мая Манолова става патрон на националната кампания „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание!“, организирана от Българския лекарски съюз за превенция на насилието над...
Напиши коментар »
(5)
1
Добре, че е Манолова, защото нашия премиер никога нямаше да го направи, той само се мляска и подлага на шефовете си
2
Кас и ние да подкрепим петицията?
3
ТАЯ ПАТКА, АКО СЕ БЕШЕ СПРАВИЛА С ТОПЛОФИКАЦИЯ, МОЖЕ БИ ЩЕШЕ ДА ИМА ОЧИ ДА ГОВОРИ !!!! НО ТЯ, КАКТО И ВСИЧКИ ОТ „ВЛАСТА“ СА ПРОДАЖНИ НЕЩАСТНИЦИ !!!
4
че българската празноглава овца / разбирайте евро депутатите от ГЕРБ/ се съгласяват с всичко, което им диктуват от западна Европа....
5
Дреме и на Мая Манолова за двоен стандарт?!? Още ли вярвате на комунист- бясна била?!?!. Защо не се бори срещу двойните стандарти в България- работиш на пълен работен ден, осигуряват те на четири часа. Осигурителен доход минимална работна заплата и пр. и пр. Борила се - бля-бля -бля!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Седят двама рибари на брега на морето. Единият измъква русалка и дълго я разглежда. След това я хвърля обратно в морето. - Защо? - пита го другият. - А как? - отвръща колегата му.