МВР облича полицаите с летни тениски за 500 бона

Крими

МВР облича полицаите с летни тениски за 500 бона

5994
на 06.09.2014
МВР облича полицаите с летни тениски за 500 бона
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

МВР вади от бюджета си над половин милион лева, за да купи нови летни тениски на полицаите, въпреки че сезонът вече е към края си. Това съобщава "Монитор", позовавайки се на обявена обществена поръчка на сайта на ведомството, с която се търси доставчик на дрехите. С организацията на търга за обновяването на гардероба на униформените се е е захванала дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” в МВР.

препоръчано

Планира се да бъдат доставени 17 266 броя летни тъмносини тениски с къс ръкав и надпис „Полиция”. Не само ченгетата обаче ще бъдат пременени с нови фланелки - такива ще има и за пожарникарите, жандармеристите, граничните полицаи и служителите в отделите за миграция. За тях ще има още 12 000 бройки със съответната щампа на тях. На практика обаче тениските ще пристигнат посред зима и ще трябва да отлежават в складовете до следващото лято. В рамките на поръчката все пак ще бъдат доставени и 500 фланелки с дълъг ръкав за полицаите.

МВР обявява търг и за рециклиране на бронежилетки с изтекъл срок на годност. За целта ще бъдат заделени още близо 360 000 лв. В рамките на поръчката изпълнителят ще рециклира 580 противокуршумни жилетки, които след това трябва да бъдат годни за ползване в продължение на 5 г.

В пакета от обществени поръчки на МВР има и обявление за доставка и монтаж на две професионални перални машини, една сушилня и една съдомиялна машина. Техниката е за почивните бази на ведомството във Варна, Несебър, Велинград и Боровец. Прогнозната стойност на поръчката е 38 520 лв., които също ще бъдат заделени от бюджета на МВР.

Трите търга на ведомството са за близо 1 млн. лв., а в същото време министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов изнесе тревожни данни за куп дейности, които МВР не може да разплати. Сред тях е липсата на финансиране за част от планираните обществени поръчки, които предстоят да се изпълнят в рамките на бюджета за тази година на стойност над 36 млн. лв. Поетите и неразплатени задължения пък достигат близо 18 млн. лв. Въпреки огромната дупка в бюджета на МВР Бакалов все пак успокои служителите, че пари за заплати ще има.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК