МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово

Само в ПИК
МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово
Автор: ПИК
Дата
Дата
1264
Коментари
0
МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово

Министърът на вътрешните работи няма правомощия да предлага или осъществява промяна за предназначението на социално-педагогическите интернати. Интернатът в с. Драгоданово, Сливенско е подчинен на Министерство на образованието.  Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на парламентарен въпрос на депутата Петър Петров от групата на „Обединени патриоти”. Патриотът пита какви мерки са предприети, за да се гарантира сигурността на хората в с. Драгоданово и по-ефективната охрана на социалния дом.

Отговорността за охраната и как ще се осъществява е грижа на заведението. Пропускателният режим се извършва от служители на интерната, става още ясно от отговора на министъра.

Полицейските служители на РУ-Сливен оказват съдействие в рамките на своите правомощия.

Припомняме, че срещу интерната жителите на селото направиха подписка с искане за неговото закриване, заради непрекъснат тормоз от страна на младежите върху жителите. Става дума за посегателство върху  собствеността, упражняване на проституция, нарушаване на обществения ред.

В интерната са настанени деца с проблемно поведение и с присъди.

Още по темата
Окончателно затварят интерната в Драгоданово
Часовник
16:29
Социално-педагогическият интернат (СПИ) в село Драгоданово ще бъде закрит на 1 септември 2017 г. Това стан ясно на работната среща, свикана от националния обществен...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Между две дебели американки. - Знаеш ли, че разбрах какво са калориите? - Какво? - Това са едни животинки, които идват нощем и ти смаляват дрехите.