МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово

Само в ПИК
МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово
Автор: ПИК
Дата
Дата
1397
Коментари
0
МВР остави МОН да се оправя с проблемния интернат в Драгоданово

Министърът на вътрешните работи няма правомощия да предлага или осъществява промяна за предназначението на социално-педагогическите интернати. Интернатът в с. Драгоданово, Сливенско е подчинен на Министерство на образованието.  Това става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на парламентарен въпрос на депутата Петър Петров от групата на „Обединени патриоти”. Патриотът пита какви мерки са предприети, за да се гарантира сигурността на хората в с. Драгоданово и по-ефективната охрана на социалния дом.

Отговорността за охраната и как ще се осъществява е грижа на заведението. Пропускателният режим се извършва от служители на интерната, става още ясно от отговора на министъра.

Полицейските служители на РУ-Сливен оказват съдействие в рамките на своите правомощия.

Припомняме, че срещу интерната жителите на селото направиха подписка с искане за неговото закриване, заради непрекъснат тормоз от страна на младежите върху жителите. Става дума за посегателство върху  собствеността, упражняване на проституция, нарушаване на обществения ред.

В интерната са настанени деца с проблемно поведение и с присъди.

Още по темата
Окончателно затварят интерната в Драгоданово
Часовник
16:29
Социално-педагогическият интернат (СПИ) в село Драгоданово ще бъде закрит на 1 септември 2017 г. Това стан ясно на работната среща, свикана от националния обществен...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари