Медицинският университет в Плевен посреща над 500 първокурсници

Само в ПИК
Медицинският университет в Плевен посреща над 500 първокурсници
Автор: ПИК
Дата
Дата
3395
Коментари
1
Медицинският университет в Плевен посреща над 500 първокурсници

Медицинският университет в Плевен ще започне новата академична година с над 500 студенти-първокурсници, съобщават от висшето училище. Тържественото откриване ще бъде на 11 септември от 10.00 ч в зала "Магнум".

След завършено средно образование по държавна поръчка са записани 343 първокурсници в магистърските и бакалавърските специалности. Три са специалностите във Факултет "Обществено здраве" с прием след завършено висше образование, в които са записани 105 студенти - бакалавърска и магистърска програма по "Управление на здравните грижи" и за магистри по "Обществено здраве и здравен мениджмънт", дистанционно обучение.

Поради засиления интерес бе обявен прием за платено обучение. Приети са 25 студенти за магистри по медицина и 36 за бакалаври. Още 24 чуждестранните граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония са приети в специалностите "Медицина" и "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" от Министерството на образованието и науката по Постановление на Министерски съвет.

На церемонията при откриването на учебната година ректорът проф. Славчо Томов лично ще връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал.

Напиши коментар »
(1)
1
Бравас на СлаФчу! Къв го направих, къв се извъди! Ашколсун!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Докторе, трябва ли да откажа цигарите и алкохола? - Разбира се! Нали ви казах това още миналия месец! - Помня, но просто се надявах, че през това време науката е напреднала!