ТОП НОВИНАТА

Местан: Номинацията на Пеевски е тежък урок за нас и цялата политическа класа

Само в ПИК
Местан: Номинацията на Пеевски е тежък урок за нас и цялата политическа класа

"Не се чувстваме партия в коалиция с БСП, ние подкрепяме кабинета", казва лидерът на ДПС

Автор: ПИК
Дата
Дата
5613
Коментари
4
Местан: Номинацията на Пеевски е тежък урок за нас и цялата политическа класа

"Номинацията на Делян Пеевски е тежък урок за нас и за цялата политическа класа. Не говоря за личните му качества. Всяко назначение трябва да се съобразава с възможните политически реалности и отзиви. Ние си прочетохме урока с таза номинация. Повече право на грешки нямаме." Това каза преди минути лидерът на ДПС Лютви Местан в предаването  "Денят започва" по БНТ. Дали Делян Пеевски ще остане като депутат в парламента, той каза, че не може да отговори, защото това било конституционен проблем. 

ДПС не се чувствало като партия в коалиция с БСП, то подрепяло кабинета на Пламен Орешарски, подчерта Лютви Местан. "Опитите да се нагнети усещането, че ДПС има несъразмерно с БСП участие във властта, не отговарят на истината. Областният управител в Пловдив е кандидатура на Пламен Орешарски, която ние одобрихме. Областният управител на Благоевград Муса Палев е изключително коректен и добър човек, образован и начетен. В неговата биография няма нито едно петънце. Той ми каза: "Господин Местан, аз искам да знам къде е моят грях? Обществено опасно е, че моят грях е моето различно вероизповедание". Най-лесно е да ги накарам да се оттеглят. Но не бива конфликтът да се свежда до етническото начало", сподели лидерът на ДПС.

Лютви Места призова Орешарски да назначи бързо заместник-министрите и областните управители. "Моля ви, господин Орешарски, назначете ги. Пък после ги съгласувайте с ДПС, ако искате. Трябва да се спре истерията", призова Местан.

Напиши коментар »
(4)
1
Опасно е да искаш властта, там където хората не са ти я дали. Като например в Благоеград.
2
Не играйте по религиозната свирка. Много ми дреме какво вероизповедание имат. Ако ще марсианско - все тая. Проблемът е друг.
3
Международно разследване на независими журналисти разкри офшорни фирми на държавния глава Росен Плевнелиев в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. През 1999 г. сделките са ставали, като управляваната от Плевнелиев “Линдер-Ирис Имобилен” е подписвала сделки за консултантски услуги с регистрираната в Кипър Inox Managment Ltd, представлявана от местния адвокат Джордж Киру. По договор Inox получава 110 000 долара за анализ на пазара на недвижими имоти в полза на Линдер, а освен това като консултант на Българска Инвестиционна Банка Inox получава и 311 000 долара за посредническа дейност, при покупка на банков офис от търговската институция за сградата, която Линдер строи на ул. “Лайош Кошут” 4. Документите, с които разполагаме от OSRA Bulgaria Ltd потвърждават, че Росен Плевнелиев е краен собственик на фирмата, а достъп до авоарите е имала съпругата му Вероника Плевнелиева. След като международния център за разследваща журналистика в сътрудничество с журналисти от 46 държави публикува най-големия разкриван някога списък на офшорните дружества, в началото на април станал известен като “Офшорлиикс”, имена на български граждани не бяха разкрити. Кларк Гаскойн от Международната организация Global Financial Integrity обаче изчисли пред БНР, че България е изгубила в нелегални трансфери на пари за последните години около 16 милиарда долара.
4
Докога ще го търпим тоя с мазната мутра, само се пъчи пред камерите, ако не е в парламента, ше умре от глад, да ги пометем омразните турци във властта, нямат работа тук, не съм против турското население, а против тия, които смучат България-доган етем местан мукадес--ВЪН!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.