БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Местан се бие в гърдите: Не ме е страх от разсекретяването на стенограмата за КТБ

Само в ПИК
Местан се бие в гърдите: Не ме е страх от разсекретяването на стенограмата за КТБ
Автор: ПИК
Дата
Дата
7442
Коментари
3
Местан се бие в гърдите: Не ме е страх от разсекретяването на стенограмата за КТБ

И Лютви Местан се включи с коментар по "балканския скандал", разразил се след думи на руския президент Владимир Путин, че кирилицата е била разпространена от македонска територия. "Това е "дебел гаф". "Реакцията на България трябваше да бъде много по-остра, много по-категорична, защото позицията на Путин бе нито повече нито по-малко кражба на история, посегателство срещу най-голямата идентичност на българската нация... Българският президент най-малкото трябваше да поиска от президента Путин да поднесе извинения на българския народ, защото българският народ се чувства със засегнат културен код. Защото лингвистичната наука отдавна е доказала, че и глаголицата, и кирилицата са с български произход и са извор на национална гордост", заяви пред Нова телевизия Местан.

Той коментира и политически въпроси, свързани с партията му ДОСТ: "Елиминирано или слабо ДПС не е в интерес нито на БСП, нито на Кремъл. А с появата си ДОСТ успя да спечели доверието на чувствителна част на избирателите. Понеже очаквате и конкретика от мен, нека да кажа, че аргументи по същество срещу нас АБВ няма. А какво да очакваме от една маргинализирана партия?".

Местан скочи самоотвержено да брани турския посланик Сюлейман Гьокче, чието присъствие в предизборен клип на етническата партия разбуни духовете по време на парламентарните избори.

"Нито посланик Гьокче, нито който и да е турски дипломат е взима участие в каквото и да е предизборно събитие на ДОСТ. Клипът бе сниман месеци преди това. нещата са пределон ясни - има страх от силата на ДОСТ", самопохвали се Местан.

Запитан дали трябва да се разсекрети стенограмата от срещата при президента Плевнелиев за КТБ, той отговори, че е смята това за редно: "Съответната информация трябва да бъде предоставена на съответните страни и на българската общественост. Тогава представлявах политическа сила, която сега няма как да знам какво мисли по въпроса. В лично качество съм декларирал писмено съгласие тази информация да бъде разсекретена".

Местан заяви още, че не била вярна информацията, че бил предложил затваряне на всички банки и обявяване на банкова ваканция. "Така или иначе КТБ не бе способна да изпълнява ангажиментите си към гражданите. Тогава лично и някои колеги се придържахме към експертизата на ръководството на БНБ. Затова тази писмена декларация, че съм съгласен да се разсекрети тази информация, би била достатъчен знак, че нямам притеснения от позициите си, които съм заявил по време на срещата при президента".

Местан се опълчи срещу премиера Борисов и заяви, че е "тежък гаф" назначаването на Валери Симеонов за отговорник по етническите и демографските въпроси в парламента. "В наше лице крайните националисти ще имат своята истинска опозиция. Защото аз дълбоко се съмнявам в опозицията на крайните националисти от БСП", коментира Местан.

 

Напиши коментар »
(3)
1
а ти като се скри в турско посолство ,извини ли се ,че агитираш на турски,скрий се
2
МЕСТАН ПО-ДОБРЕ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО ТОЛКОВА НАСТЪРВЕНО И МНОГОКРАТНО Е ПРИТИСКАЛ МИХАИЛ МИКОВ БЪРЗО ДА СЕ СВИКА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА НС, ЗА ДА СЕ ПОДКРЕПИ БАНКОВАТА ВАКАНЦИЯ? МАЙ СЛЕД КАТО ТОВА Е ОТКАЗАНО МЕСТАН ПРЕДПРИЕ КУРС КЪМ ПРОВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ И БСП ОТНЕСЕ ВСИЧКИ НЕГАТИВИ ОТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ. КОМБИНАЦИЯТА ОПГ ГЕРБ С ДПС Е ЩЯЛА ДА БЪДЕ ФАКТ, АКО БСП НЕ СА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИЛИ И НЕ СА БЛОКИРАЛИ МЕРАЦИТЕ ЗА БАНКОВА ВАКАНЦИЯ И ТОЧНО ТОВА СЪЧЕТАНО С МЕДИЙНИТЕ ЗАЛИВАНИЯ ОТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ НА МУТРАТА И ДЕБЕЛИЯ ДЕПУТАТ СВАЛИ БСП НА 10%. ЦЕЛТА Е БИЛА ОЩЕ ПО-ЗЛОВЕЩА- УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И ДПС, А БСП ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КАРТА НА БГ.
3
ВИКТОР НИКОЛАЙОГЛУ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Две бабички си говорят:
– Пено, Пено, туй дето си мислихме, че е оргазъм, са оказало астма, ма!