Местан с глоба от 2 бона заради агитация на чужд език

ЧАС ПИК

Местан с глоба от 2 бона заради агитация на чужд език

7884
на 17.10.2014
Местан с глоба от 2 бона заради агитация на чужд език
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи "Дарик".

препоръчано

Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език.

Комисията е съставила актове за административни нарушения, които са изпратени на областните управители на Велико Търново, Пловдив и Кърджали, на териториите, на които са извършени нарушенията, и губернаторите трябва да наложат съответните глоби.

„В момента, в който получа актовете от ЦИК съм длъжен в тридневен срок да наложа глоба, която по закон е от 200 до 2000 лева", разказа Розалин Петков.

За Пловдивска област ЦИК е установила нарушение на 23 септември в асеновградския квартал Долни Воден. Законът е нарушен и във Великотърновска и Кърджалийска област, съобщават от избирателната комисия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК