БЪЛГАРИЯ ДНЕС

МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

Само в ПИК
МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар
Автор: ПИК
Дата
Дата
2432
Коментари
2
МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

Утре Министерството на здравеопазването изпраща за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки изготвената от работната група, включваща експерти и представители на министерството, обществена поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар, съобщиха от МЗ.

Освен това, МС на Република България, с решение № 977 от 2015г., одобри като основа за водене на преговори два проекта за споразумения за дарения на ваксини между правителството на Р. България и Р. Турция.

Ваксини за задължителни целеви имунизации и реимунизации, и биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика за нуждите на страната, се осигуряват съгласно Наредба №15/2005г. за имунизациите в Р България. Съгласно Член 6, МЗ закупува ежегодно биопродуктите за извършване на задължителни планови имунизации и реимунизации, за целеви имунизации и реимунизации и за постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им, които се отпускат на РЗИ по предварително изготвен годишен план за необходимото количество продукти. 

Още по темата
Велизар Енчев: България загуби 47 милиона лева от бартера с ваксини в Турция
Часовник
11:56
България загуби 47 милиона лева от бартера с Турция за ваксините, който осъществихме. Производителите на биотехнологични ваксини са само трима. Те са претоварени, за да се преодолее това се...
Напиши коментар »
(2)
1
wh0cd6973412 buy viagra
2
wh0cd373006 microzide synthroid lowest prices
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Пиян се удавил в реката. 
Полицай пише: "Акт за одавяване". Помислил, задраскал го и написал: "Акт за отдавяне". Замислил се пак и написал: "Акт за влизане на тялото във водата и неговото неизлизане".