БЪЛГАРИЯ ДНЕС

МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

Само в ПИК
МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар
Автор: ПИК
Дата
Дата
2473
Коментари
2
МЗ изпраща за контрол обществената поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар

Утре Министерството на здравеопазването изпраща за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки изготвената от работната група, включваща експерти и представители на министерството, обществена поръчка за закупуване на ваксините от задължителния имунизационен календар, съобщиха от МЗ.

Освен това, МС на Република България, с решение № 977 от 2015г., одобри като основа за водене на преговори два проекта за споразумения за дарения на ваксини между правителството на Р. България и Р. Турция.

Ваксини за задължителни целеви имунизации и реимунизации, и биопродукти за извършване на постекспозиционна профилактика за нуждите на страната, се осигуряват съгласно Наредба №15/2005г. за имунизациите в Р България. Съгласно Член 6, МЗ закупува ежегодно биопродуктите за извършване на задължителни планови имунизации и реимунизации, за целеви имунизации и реимунизации и за постекспозиционна профилактика и технически средства за приложението им, които се отпускат на РЗИ по предварително изготвен годишен план за необходимото количество продукти. 

Още по темата
Велизар Енчев: България загуби 47 милиона лева от бартера с ваксини в Турция
Часовник
11:56
България загуби 47 милиона лева от бартера с Турция за ваксините, който осъществихме. Производителите на биотехнологични ваксини са само трима. Те са претоварени, за да се преодолее това се...
Напиши коментар »
(2)
1
wh0cd6973412 buy viagra
2
wh0cd373006 microzide synthroid lowest prices
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.